16 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Οι απογοητευτικές πωλήσεις οδηγούν την Samsung στην μείωση της τιμής του Galaxy S6

    Galaxy-s6-edge

    Όπως σας αναφέραμε σε προηγούμενο άρθρο μας σήμερα η Apple κατόρθωσε να παραμείνει στην 2η θέση έχοντας μερίδιο 10.9 % της παγκόσμιας αγοράς κινητών. Και ενώ αυτό αποτελεί από μόνο του ένα σημαντικό στοιχείο που αν μη τι άλλο αναδεικνύει το πόσο επιτυχημένα ήταν και παραμένουν να είναι τα iPhone 6 στο αντίπαλο στρατόπεδο τα πράγματα συνεχίζουν να προβληματίζουν για ακόμη ένα οικονομικό τρίμηνο.

    Τα κέρδη του δεύτερου τριμήνου που ανακοίνωσε η Samsung δεν είναι αυτά που θα ήθελε. Τα καθαρά έσοδα μειώθηκαν 8% από πέρυσι στα $4.93 δισεκατομμύρια και οι πωλήσεις απέφεραν $41.7 δις, 7% λιγότερα από πέρυσι. Ακόμα κι αν υπήρχε πρόοδος ανά τρίμηνο, η εταιρία λέει πως οι ναυαρχίδες Galaxy S6 και S6 Edge είχαν “οριακή επίπτωση” στα οικονομικά της εταιρίας, με όχι τόσο μεγάλη ζήτηση όσο αναμενόταν και αυξημένα κόστη στο marketing (ναι ξέρετε πως όλες αυτές οι διαφημίσεις που κάνουν επί μονίμου βάσεως επίθεση στην Apple στοιχίζουν στον Κορεατικό κολοσσό.)

    Έτσι λοιπόν σε ένα άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον και την στιγμή που η Huawei συνεχίζει την εκπληκτική ανοδική πορεία της η Samsung για τους επόμενους μήνες θα προσπαθήσει να δώσει μια ακόμη ανάσα στις πωλήσεις της αφενός μειώνοντας την τιμή των Galaxy S6 και S6 Edge (η επίσημη λέξη που χρησιμοποίησε η εταιρεία ήταν ρύθμιση) ενώ την ίδια στιγμή θα ρίξει στην αγορά τα Galaxy Note 5 και  Galaxy S6 Edge Plus.

    Συμπερασματικά η Samsung φαίνεται να μην γνωρίζει πλέον ξεκάθαρα τι πρέπει να κάνει με το mobile τμήμα της εταιρείας σχεδόν κάθε οικονομικό τρίμηνο να βλέπει τα κέρδη να μειώνονται, τον ανταγωνισμό από Κίνα και τον χώρο του Android να πλησιάζει απειλητικά ενώ ο μισητός εχθρός που ακούει στο όνομα Apple να σημειώνει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο στις πωλήσεις του iPhone.

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles