16 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    To νέο Project Phire από την Corning που θα αντικαταστήσει το Gorilla Glass

    H Corning εχθές παρουσίασε ένα νέο υλικό πάνω στο οποίο εργάζεται, το οποίο συνδυάζει την αντοχή του ήδη υπάρχοντος Gorilla Glass μαζί με ένα ultra scratch-resistance υλικό όπως είναι το ζαφείρι, όπως αναφέρεται από διάφορες πηγές. Το υλικό το οποίο η Corning ονόμασε “Project Phire” παρουσιάστηκε κατά την διάρκεια ενός meeting επενδυτών από τον πρόεδρο της Corning Glass, τον James Clappin, ο οποίος ανέφερε συγκεκριμένα:

    “We told you last year that sapphire was great for scratch performance but didn’t fare well when dropped,” Clappin, president of Corning Glass Technologies, told the crowd at the event. “So, we created a product that offers the same superior damage resistance and drop performance of Gorilla Glass 4 with scratch resistance that approaches sapphire.”

    Το ήδη υπάρχον Gorilla Glass της Corning χρησιμοποιείται πλέον σε πολλά smartphone και tablet, όπως είναι οι Samsung και οι Apple συσκευές. Η Apple αποφάσισε να κινηθεί μακρυά από την Corning και το Gorilla Glass με την κυκλοφορία του iPhone 6 και 6 Plus, με αποτέλεσμα να συνεργαστεί με την GT Advanced για την παραγωγή οθονών από ζαφείρι, αλλά ήταν αδύνατο να χρησιμοποιηθεί αυτό το υλικό λόγω προβλημάτων παραγωγής τα οποία αργότερα οδήγησαν στη λύση της συνεργασίας των δύο εταιρειών.

    gorilla-glass4

    Σύμφωνα με την Corning, το Gorilla Glass είναι ανώτερο από το ζαφείρι λόγω του ότι το ζαφείρι είναι εύθραυστο και έχει την τάση να θρυμματίζεται σε περίπτωση πτώσης. Η Corning έχει εκθέσει αρκετές περιπτώσεις για την προτίμηση του Gorilla Glass έναντι του ζαφειριού για λόγους ότι είναι πιο ελαφρύ, έχει μεγαλύτερη αντοχή και έχει χαμηλότερη τιμή.

    Το Gorilla Glass 4, το πιο πρόσφατο προϊόν της Corning, είναι πιο ανθεκτικό στον θρυμματισμό σε περίπτωση πτώσης σε σκληρή, ανώμαλη επιφάνεια από ότι είναι το προηγούμενο Gorilla Glass, αλλά δεν μπορεί να συνδυάσει την υψηλή αντίσταστη του ζαφειριού στις γρατζουνιές. Η Apple προς το παρόν χρησιμοποιεί ζαφείρι για τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων και για την κάμερα στην πλάτη του iPhone, προκειμένου να προστατέχει αυτά τα δύο εξαρτήματα από γρατζουνιές.

    Η επιθυμία της Apple να παράγει iPhone οθόνες με μεγαλύτερη αντίσταση στις γρατζουνιές, τότε ίσως βοηθήσει την Corning να συνεργαστεί ξανά με την Apple και να εφαρμόσει το νέο υλικό “Project Phire” στα επόμενης γενιάς iPhone καθώς μπορεί να προσφέρει ευκολία στην αντικατάσταση του σε σχέση με το ζαφείρι.

    Σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles