14.7 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Νέο υλικό που θα χρησιμοποιεί η Apple στα επερχόμενα iPhones θα “κρύβει” τις άσχημες κεραίες

    20130919_iphone6-review_0004-640x448Η Apple χρησιμοποιεί εδώ και καιρό γραμμές κεραίας στα κινητά της, από τον καιρό που είχε γίνει ντόρος με το iPhone 4 και το antenna-gate. Με μια πατέντα που κατέθεσε σήμερα όμως, μπορεί πολύ σύντομα να δούμε τα νέα iPhones χωρίς αυτές τις “ενοχλητικές” γραμμές.

    Συγκεκριμένα, με τον αριθμό πατέντας #20150167193, η Apple θα δημιουργήσει ένα νέο υλικό όπως αυτό που χρησιμοποιούν τα σημερινά της μοντέλα, εξαλείφοντας όμως τις γραμμές κεραιών. Το υλικό αυτό όπως περιγράφεται θα είναι από ανοδιωμένο μέταλλο το οποίο θα έχει την ιδιότητα να επιτρέπει την διέλευση ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων κι έτσι τόσο τα νέα iPhones όσο και τα νέα iPads & Macs θα έχουν ωραιότερη εμφάνιση χωρίς να έχουν προβλήματα με το σήμα.

    Στην περιγραφή της πατέντας γίνεται λόγος ότι το υλικό αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την επικάλυψη των trackpads ώστε να ενσωματώνονται πλήρως στο μεταλλικό σασί των Mac και θεωρητικά θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και για οθόνες αφής.

    Αν θα προλάβει να το ενσωματώσει στο νέο iPhone που θα παρουσιάσει τον Σεπτέμβρη είναι πραγματικά αμφίβολο, αν και η στιγμή θα ήταν ιδανική αν ισχύουν οι φήμες ότι το νέο μοντέλο θα έχει ενσωματωμένο το home button στην οθόνη κι έτσι με την χρήση του νέου αυτού υλικού το νέο iPhone θα είχε την αίσθηση ενός ενιαίου και στιβαρού μετάλλου. Μάλλον στην Apple οι περισσότεροι σχεδιαστές είναι χεβμεταλλάδες ;-).

     

    σχολιασμός στο φόρουμ

     

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles