13 C
Athens
Saturday, April 20, 2024
More

    Νέο τεστ που δείχνει πως το Apple Watch μπορεί να αντέξει στο νερό

    Κατά την διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας, ο Ray Maker, υπέβαλε το Apple Watch σε μία σειρά από τεστ προκειμένου να διαπιστώσει ποια είναι η αντοχή του ρολογιού μέσα στο νερό και για πόσο χρόνο μπορεί να αντέξει. Η αλήθεια είναι πως τα αποτελέσματα ήταν εκπληκτικά καθώς γνωρίζουμε πως το Apple Watch δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί εκτεταμένα μέσα στο νερό για πολύ ώρα, καθώς μπορεί να επηρεαστεί η λειτουργία του.

    Ο Ray Maker, στο δικό του blog αναφέρει τα βήματα και τον τρόπου που χρησιμοποίησε κατά την διάρκεια των τεστ που έκανε και πως προσπάθησε να δοκιμάσει την αντοχή του ρολογιού στα άκρα προκειμένου να διαπιστώσει αν μπορεί αν χρησιμοποιηθεί μέσα στο νερό. Όντως, όπως ο ίδιος αναφέρει, τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά.

    Ο Maker, έκανε συνολικά τρεις δοκιμασίες. Κατά την διάρκεια της πρώτης δοκιμασίας, υπέβαλε το ρολόι σε ένα υψηλής έντασης τεστ, όπου στην ουσία κολυμπούσε συνεχόμενα μέσα στην πισίνα για 20 λεπτά, διανύοντας συνολικά 1000 μέτρα. Όπως ανέφερε ο ίδιος ο Maker, μεγαλύτερο ρόλο παίζει ο τρόπος και η ένταση με τον οποίο έρχεται το ρολόι σε επαφή με το νέρο και το πόσο δυνατά θα χτυπήσει στην επιφάνεια του νερού.

    Για το δεύτερο τεστ, προσπάθησε να ασκήσει περισσότερη δύναμη στον τρόπο με τον οποίο εισερχόταν στο νερό το Apple Watch. Έτσι, στο δεύτερο τεστ ξεκίνησε κάνοντας άλμα από ένα συγκεκριμένο ύψος. Το δεύτερο και το τρίτο τέστ είχαν τα άλματα από τα 5 μέτρα και το τελευταίο τεστ είχε το άλμα από τα 10 μέτρα. Ωστόσο, όπως ανέφερε ο Maker, όλα τα τεστ τα πέρασε με επιτυχία το Apple Watch καθώς λειτουργούσε κανονικότατα μετά από κάθε δοκιμασία.

    Παρά τα τεστ που έκανε ο ίδιος ο Maker, πρέπει να αναφέρουμε πως η ίδια η Apple έχει αναφέρει πως το Apple Watch κατατάσσεται στο IPX7, περιορίζοντας την χρήση του στο 1 μέτρο από την επιφάνεια του νερού. Τέλος, σε καμία περίπτωση δεν προτείνουμε να βάλετε το Apple Watch μέσα στο νερό ή να το πάρετε μαζί στην επόμενη κατάδυση σας, αλλά η αλήθεια είναι πως τα αποτελέσματα των δοκιμασιών του Maker έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

    Σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles