16.1 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Νέα τιμολογιακή πολιτική για την αγορά εφαρμογών στην Ευρώπη

    app-store

    Πρόσφατα, οι developers έλαβαν ένα νέο email στο οποίο τους ανακοινώθηκε η νέα τιμολογιακή πολιτική της Apple, το οποίο αναφέρει -εκτός των άλλων- αναφέρει για το πως υπολογίζονται οι φόροι για την αγορά κάποιας εφαρμογής σε οποιοδήποτε Ευρωπαϊκό App Store. Ξεκινώντας από την 1η Ιανουαρίου 2015, η Apple θα αρχίσει να χρεώνει τις εφαρμογές ανάλογα με το ΦΠΑ (VAT) της κάθε χώρας, ανακαλώντας κατά αυτόν τον τρόπο την προηγούμενη τιμολογιακή πολιτική της στην οποία όλες οι χώρες της ΕΕ είχαν τον ίδιο φόρο.

    Σύμφωνα με το email που απέστειλε, ανέφερε τα εξής:

    On January 1, 2014, value-added tax (VAT) rates for apps will change for all territories in the European Union. VAT will be based on the customer’s country of residence instead of being the same across all EU territories.

    Παράλληλα με αυτό ανέφερε και το κάτωθι:

    Developer’s proceeds are calculated after VAT is deducted.

    Με αυτήν την κίνηση ενδεχομένως η Apple να κληθεί να αντιμετωπίσει την δυσαρέσκεια μιας μερίδας χρηστών/πελατών, καθώς κάποιες χώρες θα ευνοηθούν από αυτή την κίνηση. Ένα παράδειγμα είναι η Ελλάδα στην οποία το ΦΠΑ ανέρχεται στο 23% σε αντιστοιχεία με το Ηνωμένο Βασίλειο στο οποίο ανέρχεται στο 20%.

    Σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles