18.7 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Μετά το «δούλεμα» στην Apple, φτάνουν τα νέα Samsung χωρίς Jack ακουστικών

    Όλοι θυμόμαστε το «δούλεμα» που είχε ρίξει η Samsung στην Apple για την αφαίρεση του jack των ακουστικών, έτσι δεν είναι;

    Τελικά, αργά ή γρήγορα όλες οι «μεγάλες» εταιρείες φτάνουν να μιμηθούν την Apple σε κάποια από τα χαρακτηριστικά που προσθέτουν ή αφαιρούν από τις συσκευές τους.

    Μόλις χθες, η Samsung παρουσίασε το τελευταίο της smartphone, το Galaxy A8s. Είναι το πρώτο μοντέλο της Samsung που φέρει την οθόνη Infinity-O display, η οποία είναι σχεδιασμό οθόνης από άκρη σ’ άκρη (περίπου), καθώς και μια μικρή τρύπα, για την εμπρόσθια κάμερα της συσκευής.

    Παράλληλα, είναι το πρώτο smartphone της Samsung που δεν φέρει το headphone jack, μια δικαίωση για κάποιους χρήστες iPhone, καθώς τόσα χρόνια η Samsung ανέφερε συνεχώς την «αποτυχία» της Apple στο ν’ αφαιρέσει το headphone jack από το iPhone 7 το 2016, ένα χαρακτηριστικό το οποίο συνεχίζει και στα νεότερα μοντέλα της Apple, όπως το iPhone XS, iPhone XS Max και iPhone XR.

    Κατά τη διάρκεια παρουσίασης του Galaxy Note 7 το 2016, για παράδειγμα, το διοικητικό μέλος της Samsung, Justin Denison, έκανε μια ξεκάθαρη -και προκλητική- δήλωση, τονίζοντας πως η συσκευή έρχεται με το headphone jack. Ανέφερε χαρακτηριστικά, «Θέλετε να ξέρετε τι άλλο έχει η νέα μας συσκευή; Υποδοχή για jack ακουστικών. Απλά το αναφέρω για παν ενδεχόμενο». Αυτή ήταν η δήλωσή του όσο το κοινό γελούσε και χειροκροτούσε.

    Νωρίτερα, φέτος, η ίδια η Samsung κυκλοφόρησε ακόμη ένα βίντεο, κάνοντας αυτό που λέμε «καζούρα» για την έλλειψη υποδοχής ακουστικών στο iPhone X, σε μια διαφήμιση όπου παρότρυνε τους χρήστες να μεταβούν σε κάποιο Galaxy S9.

    Το βίντεο τα λέει όλα…

    Όσο για τα νέα Galaxy, αναμένουμε να δούμε την κίνηση της Samsung στο συγκεκριμένο θέμα, αν κι οι φήμες αναφέρουν πως το επόμενο μοντέλο Galaxy θα είναι και το τελευταίο που θα φέρει υποδοχή ακουστικών jack. Ίδωμεν…

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles