19.3 C
Athens
Friday, May 10, 2024
More

    Μήνυση στην Apple από γυναίκες μιας και οι πρώην τους χρησιμοποιούσαν AirTags για να τις παρακολουθούν

    Η Apple αντιμετωπίζει μήνυση στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο από δύο γυναίκες, η μία από τις οποίες ισχυρίζεται ότι ο πρώην φίλος της χρησιμοποίησε AirTag για να την παρακολουθήσει χωρίς τη συγκατάθεσή της, αναφέρει το Bloomberg.

    Από την κυκλοφορία τους τον Απρίλιο του 2021, η χρήση των AirTag της Apple έχει εγείρει ανησυχίες μεταξύ των ομάδων απορρήτου και των αρχών επιβολής του νόμου ότι οι trackers αυτοί θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για παράνομη παρακολούθηση. Η Apple έχει δημιουργήσει πολλές διασφαλίσεις για την προστασία από ανεπιθύμητη παρακολούθηση, αλλά σύμφωνα με τη νέα αγωγή, αυτές οι διασφαλίσεις είναι «ανεπαρκείς».

    Η μήνυση, που κατατέθηκε τη Δευτέρα, υποστηρίζει ότι οι διασφαλίσεις που ισχύουν, οι οποίες περιλαμβάνουν την ειδοποίηση των χρηστών iPhone εάν διαπιστωθεί ότι τους ακολουθεί ένα άγνωστο AirTag, είναι «θλιβερά ανεπαρκείς και δεν κάνουν τίποτα, αν μη τι άλλο, για να προειδοποιήσουν αμέσως τα άτομα εάν τους παρακολουθούν.” Η άλλη γυναίκα στη μήνυση λέει ότι ο σύζυγός της τοποθέτησε ένα AirTag στο σακίδιο του παιδιού της για να την παρακολουθήσει. Οι δύο γυναίκες ζητούν απροσδιόριστο ποσό αποζημίωσης και κατηγορούν την Apple ότι κυκλοφόρησε ένα μη ασφαλές προϊόν.

    Η Apple έχει αντιμετωπίσει τις ανησυχίες ότι τα AirTags θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για ανεπιθύμητη παρακολούθηση, συμπεριλαμβανομένων των ενημερώσεων που ανακοινώθηκαν τον Φεβρουάριο του 2021, οι οποίες περιλάμβαναν βελτιωμένη ανίχνευση για άγνωστα AirTags, πιο δυνατές ειδοποιήσεις AirTags και άλλα. «Το AirTag σχεδιάστηκε για να βοηθά τους ανθρώπους να εντοπίζουν τα προσωπικά τους αντικείμενα, όχι για να παρακολουθούν άτομα ή περιουσίες άλλου ατόμου και καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο κάθε κακόβουλη χρήση των προϊόντων μας», δήλωσε η Apple σε δελτίο τύπου τον Φεβρουάριο του 2021. «Η ανεπιθύμητη παρακολούθηση ήταν εδώ και πολύ καιρό ένα κοινωνικό πρόβλημα και λάβαμε σοβαρά υπόψη αυτήν την ανησυχία στο σχεδιασμό του AirTag», συνέχισε η εταιρεία στην ανακοίνωση της.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.