22.9 C
Athens
Thursday, May 2, 2024
More

    Κοινοποιήσεις στο iOS 8 | Εξήγηση

    wwdc_2014_sharing_icon

    Η προσθήκη των χαρακτηριστικών που η Apple ονόμασε Extensibility στο iOS 8 όπως έχουμε αναφέρει ήδη θα φέρει κάποιες πολύ σημαντικές προσθήκες στην πλατφόρμα της Apple ειδικά ως προς την χρηστικότητα του. Μέσα σε αυτές τις αλλαγές βρίσκουμε και τον νέο τρόπο κοινοποιήσεων μέσα από τις ίδιες τις εφαρμογές πλέον.

    Οι κοινοποιήσεις ήταν πάντα μέρος του iOS. Ακόμη και στο πρώτο iPhone οι χρήστες μπορούσαν να κοινοποιήσουν μια φωτογραφία μέσω της εφαρμογής του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Καθώς τα χρόνια περνούσαν όλο και περισσότερες κατηγορίες δεδομένων έγιναν διαθέσιμες για κοινοποιήσεις. Οι χρήστες μπορούσαν να προβούν σε διαμερισμό βίντεο ή της τοποθεσίας τους, των επαφών τους όπως και διευθύνσεων του πλοηγού και πολλά ακόμη. Μάλιστα οι κοινοποιήσεις στο λογισμικό της Apple δεν γινόντουσαν μόνο από τις προ εγκατεστημένες εφαρμογές της Apple όπως το Messages αλλά και από άλλες υπηρεσίες που συνεργαζόντουσαν με την εταιρεία όπως το Twitter, Facebook, YouTube αλλά και Flickr.

    Με το iOS 8 και τα χαρακτηριστικά του Extensibility πλέον οι μέρες που η Apple έπρεπε να συνάψει συνεργασία με κάποιο κοινωνικό δίκτυο πρώτα για να ενσωματώσει στην συνέχεια δυνατότητα κοινοποιήσεων στο iOS ανήκουν στο παρελθόν. Πλέον οποιαδήποτε εφαρμογή κατεβάσετε από το App Store θα μπορεί να σας δίνει την δυνατότητα να κοινοποιήσετε ή να κάνετε upload το περιεχόμενο σας με άλλα μέλη αλλά και υπηρεσίες.

    wwdc_2014_sharing_guitar_close

    Για παράδειγμα η Apple δεν χρειάζεται πλέον κάποιο προσύμφωνο συνεργασία με την Pinterest μιας και η δεύτερη πολύ εύκολα μπορεί να εντάξει στον κώδικα της κοινοποιήσεις μέσα από την ίδια την εφαρμογή.

    Ας πούμε λοιπόν πως είστε στο Safari και βρίσκετε μια πολύ καλή θήκη για το iPhone σας. Πολύ απλά πατώντας το κουμπί Share και βρίσκοντας την εφαρμογή του Pinterest που ήδη έχετε εγκαταστήσει θα μπορείτε να κάνετε pin αυτής στον λογαριασμό σας. Το extension των κοινοποιήσεων βρίσκεται πλέον και στον κώδικα του Safari και έτσι μπορείτε να βρείτε και να κάνετε pin όποια φωτογραφία θέλετε εσείς.

    Επίσης μπορείτε να αποφασίσετε εσείς για τις επιλογές των κοινοποιήσεων που θα εμφανίζονται στις συσκευές σας καθώς και να τις βάζετε με όποια σειρά θέλετε εσείς.

    wwdc_2014_sharing_ipad_sheet

    Για να γυρίσουμε λοιπόν στο παράδειγμα με το Pinterest αν αυτή η εφαρμογή είναι μια από αυτές που χρησιμοποιείτε πιο συχνά τότε μπορείτε να την κάνετε να εμφανίζεται από τις πρώτες κάθε φορά που θα πατάτε το κουμπί της κοινοποίησης.

    Πλέον δεν χρειάζεται να κάνετε αντιγραφή κάποιου URL ή εικόνας για την κοινοποιήσετε, όλο το περιεχόμενο σας χάρη στο Extensibility θα είναι διαθέσιμο για κοινοποίηση με το πάτημα ενός κουμπιού και την επιλογή της υπηρεσίες που θέλετε να μοιραστείτε κάποιο αρχείο.

    Η λειτουργία όπως και στις διαδραστικές ειδοποιήσεις κάνει τα πάντα πιο εύκολα για εσάς μια και ότι χρειάζεστε δεν θα ψάχνετε να το βρείτε αλλά το iOS 8 θα σας το φέρνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,700SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles