18.7 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Κινέζοι εργαζόμενοι επηρεάζουν τις λίστες των εφαρμογών στο App Store

    Ranking-manipulation

    O αγγλικός όρος  “app manipulation farm” ακούγεται σαν κάτι ή μάλλον σαν ένα χώρος όπου πολλοί προγραμματιστές πηγαίνουν τα Σαββατοκύριακα τους για να δημιουργήσουν ή να βελτιώσουν τις εφαρμογές τους.

    Στην πραγματικότητα όμως, όπως μπορείτε να δείτε από την παραπάνω φωτογραφία, είναι ένας χώρος όπου οι προγραμματιστές πληρώνουν χρήματα έτσι ώστε η εφαρμογή τους να εμφανιστεί μέσα στις top λίστες της Apple παράνομα.

    Γιατί όμως ένας προγραμματιστής να θέλει να κάνει κάτι τέτοιο; Ο λόγος είναι πως οι περισσότερες λήψεις και σε συνδυασμό με θετικές κριτικές θα αυξήσει τις πιθανότητες η εφαρμογή να κάνει την εμφάνιση της στις top λίστες μιας χώρας και έτσι να γίνει καλύτερο promoting της και ακόμη περισσότεροι άνθρωποι να την κατεβάσουν.

    Η φωτογραφία δείχνει μια εργαζόμενο σε μια τέτοια φάρμα να κάθετε μπροστά από περίπου 100 iPhone 5C. Ο ρόλος της είναι να κάνει συνεχώς λήψεις, εγκαταστάσεις και απεγκαταστάσεις συγκεκριμένων εφαρμογών συνεχώς έτσι ώστε αυτές να ανέβουν στις λίστες του App Store.

    H φωτογραφία αυτή που διέρρευσε ακολουθήθηκε και από μια δεύτερη που δείχνει τις τιμές που κάποιος πρέπει να πληρώσει για κάτι τέτοιο.

    app-store-manipulation-prices

    Έτσι λοιπόν για να φτάσει κάποιος την εφαρμογή του στις κορυφαίες 10 δωρεάν εφαρμογές θα πρέπει να δώσει περί τα $11,200. Για να παραμείνει εκεί θα πρέπει κάθε εβδομάδα να δίνει άλλα  $65,000.

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles