13.7 C
Athens
Saturday, April 20, 2024
More

    Και τα τρία 2020 iPhones μπορεί να είναι OLED, αλλά δύο μοντέλα θα έχουν καλύτερη οθόνη

    Και τα 3 2020 iPhones αναμένεται να έχουν OLED οθόνες αλλά αυτό δεν σημαίνει πως όλες θα έχουν την ίδια ποιότητα. Δύο θα έχουν πιο ανεπτυγμένη τεχνολογία στην οθόνη τους που θα έχει ως αποτέλεσμα και στην δημιουργία πιο λεπτών οθονών.

    Η αναφορά από την παραγωγική αλυσίδα της Apple κάνει λόγο πως η Samsung θα κατασκευάσει τις οθόνες για τους διαδόχους των iPhone 11 Pro και iPhone 11 Pro Max.

    To ETNews αναφέρει πως η Samsung θα μπορέσει να αποκλείσει ένα από τα επίπεδα της οθόνης και έτσι να τις κάνει πιο λεπτές. Αυτές οι νέες οθόνες θα χρησιμοποιηθούν μόνο για τα high end μοντέλα.

    “Είναι σχεδόν ξεκάθαρο πως η Samsung Display θα είναι ο αποκλειστικό προμηθευτής των 5.4 ιντσών και 6.7 ιντσών OLED πάνελ. Πιο συγκεκριμένα η εταιρεία θα παρέχει on-cell touch εύκαμπτες OLED οθόνες. Αυτά τα πάνελ είναι ουσιαστικά ένα OLED πάνελ που έχει όμως την touch λειτουργία ενσωματωμένη. Ο αισθητήρας αφής λοιπόν είναι ενσωματωμένος μέσα στο φιλμ του πάνελ. Αυτό σημαίνει λεπτότερη υπογραφή στην οθόνη και μικρότερο κόστος παραγωγής”

    Αυτό αν επαληθευτεί θα σημαίνει πως η Samsung θα διατηρήσει την θέση της ως αποκλειστικού προμηθευτή των οθονών στις ναυαρχίδες της Apple. Για αυτό τον σκοπό μάλιστα οι φήμες θέλουν την Samsung να έκανε μια απίστευτη καλή προσφορά στην Apple για να κλείσει αποκλειστικά αυτή την προμήθεια για τα επερχόμενα iPhones.

    Οι παραγγελίες για το πιο οικονομικό μοντέλο που θα είναι για ένα πάνελ στις 6.1 ίντσες θα μοιραστούν μεταξύ της Samsung και της LG. Και η LG έχει την δυνατότητα παραγωγής on-cell touch οθόνες αλλά ακόμη δεν μπορεί να φτάσει στην Samsung στους ρυθμούς παραγωγής οθονών αυτής της τεχνολογίας.

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles