13.9 C
Athens
Saturday, April 20, 2024
More

    Η Siri “σύντομα” θα μπορεί να μιλάει και Ελληνικά;

    Το να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την ψηφιακή βοηθό της Apple, Siri, και στα Ελληνικά σίγουρα είναι διακαής πόθος των περισσότερων χρηστών στην χώρα μας.

    Μετά από πολλά χρόνια ίσως έχουμε μια ένδειξη ότι η Apple δουλεύει προς αυτή την κατεύθυνση. Πρόσφατα κοινοποιήθηκε μια νέα αγγελία εργασίας στην επίσημη σελίδα της εταιρείας με τίτλο “Siri Annotation Analyst – Greek Speaking“, με τη περιγραφή να αναφέρει πως η εταιρεία ψάχνει για αναλυτή σχολιασμού, που θα ακούει και θα μεταγράφει αρχεία ήχου, ενώ θα αξιολογεί και την απόκριση της Siri και αν έχει γίνει ορθή χρήση της ελληνικής γλώσσας.

    Η συγκεκριμένη θέση απαιτεί ο ενδιαφερόμενος να έχει άριστη γνώση και κατανόηση της ελληνικής γλώσσας, με άριστες γραμματικές και διορθωτικές δεξιότητες. Επίσης, θα πρέπει να μπορεί να αναγνωρίζει όλα τα ιδιώματα της ελληνικής διαλέκτου, συμπεριλαμβανομένων και των παραλλαγών από διάφορες περιοχές.

    Σίγουρα τα νέα είναι ευχάριστα αλλά αυτό δεν σημαίνει πως στην επόμενη αναβάθμιση των λογισμικών της Apple η Siri θα μπορεί να χρησιμοποιήσει την Ελληνική γλώσσα.

    Είναι όμως μια πρώτη αρχή και μάλιστα πολύ ευπρόσδεκτη!! Για να δούμε….

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.