24.4 C
Athens
Wednesday, April 24, 2024
More

    Η Samsung παρουσίασε το Galaxy Alpha με μεταλλικό σχεδιασμό αλλά iPhone 5

    alpha-1-1024x682

    H Samsung χθες παρουσίασε το νέο smartphone της σειράς της Galaxy με το όνομα “Galaxy Alpha”. Η εταιρεία αναφέρει ότι η συσκευή αποτελεί την νέα σχεδιαστική προσέγγιση της εταιρεία με ένα νέο μεταλλικό περίγραμμα.

    Στο τομέα των χαρακτηριστικών συναντούμε μια 4.7” HD Super AMOLED οθόνη, έναν octa-core επεξεργαστή, 2GB RAM, 32 GB αποθηκευτικού χώρου (δεν υπάρχει η δυνατότητα SD κάρτας), 1,860 mAh μπαταρία και μια 12MP οπίσθια κάμερα. Επίσης έχουμε τον αισθητήρα των δαχτυλικών αποτυπωμάτων καθώς και μια σειρά άλλων αισθητήρων.

    Μπορεί λοιπόν τα παραπάνω χαρακτηριστικά να μην συζητηθούν αλλά αυτό που σίγουρα θα δημιουργήσει πολλές εντυπώσεις, θετικές και αρνητικές, είναι ο σχεδιασμός του που είναι απίστευτα κοντά στον αντίστοιχο του iPhone 5/5s της Apple.

    alpha-2-e1407959070893-1024x309

    H Samsung κατά το παρελθόν έχει πάει στα δικαστήρια κατηγορούμενη για αντιγραφή σχεδιασμών Apple smartphones και μάλιστα κρίθηκε ένοχη. Ο Κορεατικός κολοσσός όμως δεν μοιάζει να ανησυχεί για αυτό. Τα άσχημα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας τους τελευταίους μήνες, οι μέτριες κριτικές του Galaxy S5 καθώς και ο ανταγωνισμός που δέχεται στην Κίνα από άλλες εταιρείες στις φθηνές συσκευές είναι αυτά που της έχουν δημιουργήσει τεράστιο πονοκέφαλο.

    Αν κάποιος συνυπολογίσει πως η έλευση του iPhone 6 θα αποτελέσει ακόμη ένα πλήγμα για τις πωλήσεις της, εσπευσμένα θέλησε να δημιουργήσει μια smartphone συσκευή με iPhone εμφάνιση ως μια απέλπιδα προσπάθεια να ανεβάσει τα κέρδη της.

    Σε αυτό το γεγονός συνηγορεί και η διάθεση της συσκευής που αναμένεται αρχές Σεπτεμβρίου, την ίδια δηλαδή περίοδο που η Apple θα ανακοινώσει το επερχόμενο iPhone της.

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles