19.3 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Η Samsung απολύει 3 μεγαλοστελέχη μετά την αποτυχία του Galaxy S5!

    IMAG0148-940x575

    Τα κακά μαντάτα συνεχίζονται για τον κορεάτικο κολοσσό της τεχνολογίας σε σημείο που πολλοί παραλληλίζουν το Galaxy S 5 με τον περίφημο Τιτανικό !

    Δεν είναι μυστικό ότι τον τελευταίο καιρό το τμήμα Mobile της εταιρείας περνάει δύσκολους καιρούς και το τίμημα πληρώνουν τα στελέχη της. Όχι μόνο τα κέρδη ακολουθούν ιλιγγιωδώς καθοδική πορεία όπως σας είχαμε αναφέρει, αλλά και το πολυδιαφημισμένο  S5 ως αντίπαλο δέος των iPhones δεν πουλάει τόσο όσο είχαν θέσει τον πήχη με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται αρκετά κομμάτια στις αποθήκες της εταιρείας.

    Για να σταματήσει την κατηφόρα, η εταιρεία “αποκεφάλισε” 3 κορυφαία στελέχη της, σύμφωνα με αναφορά που μας ήρθε από την Κορέα. Τα 3 κορυφαία στελέχη είναι ο Lee Don-joo, επικεφαλής του τμήματος στρατηγικού μάρκετινγκ, ο Kim Jae-kwon, επικεφαλής του τμήματος global operations και ο Lee Chul-hwan που ήταν ο επικεφαλής του  R&D. Στην θέση τους ο Hong Won-Pyo, πρώην  επικεφαλής του ψυχαγωγικού τμήματος της Samsung, θα διατελέσει ως επικεφαλής του global strategic marketing τμήματος. Ο μόνος που πήρε παράταση ενός έτους ακόμη είναι ο πρόεδρος του Business, Shin Jong-kyun.

    To Galaxy S5 – η ναυαρχίδα της εταιρείας- βγήκε στην αγορά με υψηλές προσδοκίες όπως είπαμε και τα τελικά νούμερα που έφερε ήταν 40-50% κατώτερα των προβλέψεων. Σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό για οποιαδήποτε εταιρεία, πολλώ δε μάλλον σε μία περίοδο που τα νέα iPhones της Apple πουλάνε σαν φρέσκα ψωμάκια……..

     σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles