17.4 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Η Microsoft σκέφτεται την «σούπερ εφαρμογή» για το iPhone

    Η Microsoft θέλει να εντείνει τις προσπάθειές της για φορητές συσκευές με μια νέα «σούπερ εφαρμογή» για iPhone που θα συνδύαζε μια σειρά από διαφορετικές λειτουργίες σε μια ενιαία εφαρμογή. Σύμφωνα με το The Information, η Microsoft ελπίζει ότι μια τέτοια εφαρμογή θα τη βοηθήσει να διεισδύσει περαιτέρω στην αναζήτηση για κινητά, η οποία επί του παρόντος κυριαρχείται από την Apple και την Google.

    Αυτή η αποκαλούμενη «σούπερ εφαρμογή» θα συνδύαζε πράγματα όπως αγορές, ανταλλαγή μηνυμάτων, αναζήτηση στον ιστό, ροές ειδήσεων και πολλά άλλα σε μια ενιαία εφαρμογή για iPhone και Android. Αυτό θα «μιμηθεί μια στρατηγική για κινητά που λειτούργησε για την Tencent», εξηγεί η έκθεση, αναφερόμενη στην απίστευτα δημοφιλή εφαρμογή WeChat. Το WeChat συνδυάζει παρομοίως πράγματα όπως μηνύματα, αγορές, ειδήσεις και παιχνίδια σε μια ενιαία εφαρμογή.

    Η έκθεση συνεχίζει λέγοντας ότι δεν είναι σαφές “αν η Microsoft θα κυκλοφορήσει τελικά μια τέτοια εφαρμογή”, αλλά είναι κάτι που έχει ληφθεί εσωτερικά υπόψη. Η ώθηση της Microsoft για καλύτερη ενσωμάτωση σε προϊόντα κινητής τηλεφωνίας καθοδηγείται από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Satya Nadella, ο οποίος επικεντρώνεται ιδιαίτερα στην «ώθηση της μηχανής αναζήτησης Bing να λειτουργεί καλύτερα με άλλα προϊόντα της Microsoft σε κινητές συσκευές».

    Στις πλατφόρμες της Apple, το Bing της Microsoft βρίσκεται σε εγγενές μειονέκτημα λόγω μιας συμφωνίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων μεταξύ της Apple και της Google. Μέσω αυτής της συμφωνίας, η Apple καθιστά τη μηχανή αναζήτησης της Google ως προεπιλογή σε όλες τις πλατφόρμες της.

    Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η Microsoft είχε υποβάλει προσφορά στο παρελθόν για αυτήν τη συμφωνία, αλλά πάντα νικήθηκε από την Google. «Οι διαπραγματεύσεις συνήθως πραγματοποιούνται απευθείας μεταξύ της Nadella και των κορυφαίων στελεχών της Apple πίσω από κλειστές πόρτες», αναφέρει η έκθεση. Αυτό αφήνει «πολλά κορυφαία στελέχη της Microsoft στο σκοτάδι σχετικά με τη διαδικασία».

    Η συμφωνία μεταξύ της Google και της Apple, ωστόσο, αντιμετωπίζει ολοένα και μεγαλύτερο βαθμό αντιμονοπωλιακού ελέγχου. Η σημερινή έκθεση εικάζει ότι μια συμφωνία μεταξύ της Microsoft και της Apple μπορεί να μην προσελκύει τόσο μεγάλη προσοχή από τις ρυθμιστικές αρχές «επειδή το μερίδιο της Bing στην αγορά αναζήτησης ιστού είναι μικρό σε σύγκριση με της Google».

    Προς το παρόν, ωστόσο, δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η Microsoft σχεδιάζει να επιδιώξει επιθετικά μια συμφωνία με την Apple ώστε το Bing να είναι η προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης στο iPhone. Αντίθετα, οι προσπάθειες της εταιρείας επικεντρώνονται στη βελτίωση της ενοποίησης του Bing με τις υπάρχουσες υπηρεσίες της Microsoft και στην εξέταση της πιθανής «σούπερ εφαρμογής».

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.