17.1 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Η Microsoft θα προβεί σε 18.000 απολύσεις

    Microsoft-Nadella

    Προχωρώντας σε μια από τις μεγαλύτερες περικοπές θέσεων εργασίας στις οποίες έχει προχωρήσει στην ιστορία της η Microsoft, θα περικόψει έως και 18.000 θέσεις εργασίας σε έναν χρόνο, δηλαδή του 14% του παγκόσμιου εργατικού της δυναμικού

    Το μεγαλύτερο σχέδιο αναδιάρθρωσης το οποίο είχε υλοποιήσει η εταιρεία λογισμικού ως σήμερα ήταν εκείνο του 2009, όταν είχε ανακοινώσει την περικοπή 5.800 θέσεων εργασίας.

    Το τρέχον σχέδιο αναδιάρθρωσης που ανακοινώθηκε σήμερα από την εταιρεία συνδέεται σε μεγάλο μέρος (12.500 θέσεις) με την ενσωμάτωση της εταιρείας κατασκευής κινητών τηλεφώνων Nokia, την οποία μόλις εξαγόρασε η Microsoft.

    Κυρίως θα κλείσει ένα εργοστάσιο στην Ουγγαρία, διευκρίνισε ο Στέφεν Έλοπ, πρώην διευθυντής της Nokia, ο οποίος έχει πλέον επιφορτιστεί με την ευθύνη του τομέα συσκευών της Microsoft, σε μήνυμα που απέστειλε στους εργαζόμενους. Ο ίδιος εξηγεί ότι ο όμιλος θα επικεντρωθεί στην «σύσταση μιας αγοράς για το Windows Phone», το σύστημα της Microsoft.

    Σε ξεχωριστό του μήνυμα ο γενικός διευθυντής Σάτια Ναντέλα σημειώνει ότι στόχος είναι μια «απλοποίηση» της διοργάνωσης του ομίλου «για να επιταχυνθεί η ροή πληροφοριών και η λήψη αποφάσεων».

    Ο ίδιος δεσμεύεται για την αποζημίωση όλων των μισθωτών που αφορά το μέτρο αυτό όπως επίσης και την παροχή βοήθειας στην αναδιάρθρωση σε ορισμένους τομείς.

    Πηγή:Newsbeast.gr

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles