22.6 C
Athens
Wednesday, May 1, 2024
More

    Η iOS 8 beta 4 έγινε διαθέσιμη – Τι νέο μας φέρνει

    iOS8-640x394

    Η πολυαναμενόμενη έκδοση του iOS 8 χθες έφτασε λίγο πιο κοντά προς την τελική της μορφή μιας και η Apple έκανε διαθέσιμη στους εγκεκριμένους προγραμματιστές της την 4η beta. H Apple δεν μας παρουσίασε κάποια δραματική αλλαγή αλλά όπως και την προηγούμενη φορά έχουμε μια σειρά από μικρά αλλά όχι αμελητέα tweaks τα οποία δίνουν άλλων αέρα στην συσκευή και σας τα παρουσιάζουμε παρακάτω:

    Tips app

    Tipsapp

    H Apple αφαίρεσε την εφαρμογή του Bug Reporter η οποία ήταν διαθέσιμη στις 3 προηγούμενες iOS 8 beta και την αντικατέστησε με την εφαρμογή Tips. Η εν λόγω εφαρμογή σας δίνει μικρούς οδηγούς (tutorials) για το πως να χρησιμοποιήσετε κάποια από το iOS 8 χαρακτηριστικά. Αυτή την στιγμή η εφαρμογή έχει μόνο 7 tips αλλά αναμένουμε αυτά να μεγαλώσουν σε αριθμό καθώς θα πλησιάζουμε στην επίσημη διάθεση του iOS 8 στο κοινό.

    Bold text

    brightnessslider

    Η iOS 8 beta 4 έχει πλέον ένα νέο μενού για display & brightness (οθόνη και φωτεινότητα) που πλέον συμπεριλαμβάνει ένα slider έτσι ώστε να αυξομειώνετε το μέγεθος του κειμένου καθώς και ένα toggle για να κάνετε τα γράμματα Bold ή μη. Σε κάθε τέτοια αλλαγή θα πρέπει να κάνετε restart την συσκευή σας.

    Live talk-to-text dictation

    siridictate

    Πλέον όταν ένας χρήστης συντάσσει ένα μήνυμα με το talk-to-text στην εφαρμογή του Messages, η Siri κάνει ζωντανό dictation/ανάγνωση καθώς μιλάτε έτσι ώστε να έχετε μεγαλύτερη ευκολία στην σωστή σύνταξη του μηνύματος σας.

    Blurry Control center

    controlcenter

    Έφυγαν πλέον οι γραμμές του Control Center προς χάρη καλύτερων εικονίδιων με μια αίσθηση βάθους για να ξεχωρίζετε την περιοχή των κουμπιών

    Contacts switcher

    contactsswitcher

    Η iOS 8 beta 1 είχε προσθέσει έναν διακόπτη εναλλαγής στις επαφής σας τον λεγόμενο Contacts switcher όταν είστε σε Multitasking απεικόνιση έχοντας τις πρόσφατες επαφές σας στην κορυφή. Πλέον μπορείτε να παραμετροποιήσετε μέσω toggle τόσο τα Phone Favorites (Αγαπημένες επαφές) όσο και Recents (Πρόσφατα).

    Mail swipe options

    mailswipeoptions

    Η Apple σας δίνει την επιλογή για τα swipe gestures (χειρονομίες) που θα θέλετε για τα Mark as Read, Flag, Archive στην εφαρμογή του Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου

    HomeKit

    homedataicon

    Το εικονίδιο Home Data δέχτηκε μια πολύ ωραία αναβάθμιση. Μπορείτε να δείτε το εικονίδιο στα Settings >> Privacy >> Home Data.

    Messages options

    messages

    Νέες επιλογές προστέθηκαν στο Ιστορικό των Μηνυμάτων σας δίνοντας σας την επιλογή να κρατήσετε ένα βίντεο για 2 λεπτά ή 1 χρόνο.

    Slower animations

    multitasking

    Τα animations για το  multi-tasking έχουν γίνει ελαφρώς πιο αργά.

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

     

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,700SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles