16 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Η iOS 15.4 Beta σάς επιτρέπει να χρησιμοποιείτε το Face ID με μάσκα

    Η beta iOS 15.4 που παρουσιάστηκε σήμερα πρόσθεσε μια νέα λειτουργία που έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει τη χρήση του Face ID με μάσκα και χωρίς Apple Watch για έλεγχο ταυτότητας.

    Η Apple λέει ότι η λειτουργία μπορεί να “αναγνωρίσει τα μοναδικά χαρακτηριστικά γύρω από το μάτι” για σκοπούς ελέγχου ταυτότητας. Αν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία κατά τη διάρκεια της ρύθμισης, θα πρέπει να αναζητήσετε εκ νέου το πρόσωπό σας για Face ID. Από εκεί, το Face ID θα μπορεί να ξεκλειδώσει το iPhone σας ακόμα και όταν φοράτε μάσκα.

    Η Apple προειδοποιεί βέβαια ότι το Face ID είναι “πιο ακριβές” όταν έχει ρυθμιστεί μόνο για αναγνώριση πλήρους προσώπου. Για να λειτουργήσει το Face ID με μάσκα, πρέπει να κοιτάτε τη συσκευή σας για να την ξεκλειδώσετε και δεν λειτουργεί όταν φοράτε γυαλιά ηλίου. Το Face ID με μάσκα μπορεί να πιστοποιήσει τις πληρωμές Apple Pay και μπορεί να χρησιμοποιηθεί αντί για σύνδεση και με κωδικό πρόσβασης σε εφαρμογές που υποστηρίζουν το Face ID, σε αντίθεση με την προηγούμενη λειτουργία που είχαμε με τον συνδυασμό Apple Watch Face ID.

    Φαίνεται ότι το Face ID με λειτουργία μάσκας απαιτεί ένα μοντέλο iPhone 12 ή iPhone 13, καθώς η λειτουργία δεν είναι διαθέσιμη για χρήστες που έχουν το iPhone 11 ή παλαιότερο μοντέλο αυτή τη στιγμή.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.