21.8 C
Athens
Tuesday, April 23, 2024
More

    Η Apple ανακοίνωσε ρεκόρ κερδών και το 4ο τρίμηνο του 2021

    Η Apple ανακοίνωσε σήμερα τα αποτελέσματα κερδών της για το τέταρτο τρίμηνο του 2021, τα οποία αντιστοιχούν στο πρώτο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2022. Συνολικά, η Apple ανέφερε έσοδα 123,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο αποτελεί ρεκόρ όλων των εποχών για την εταιρεία.

    Με βάση ανά κατηγορία, η Apple πέτυχε επίσης τριμηνιαία ρεκόρ εσόδων όλων των εποχών για τα iPhone, Mac, Wearables και Υπηρεσίες:

    • iPhone: 71,6 δισεκατομμύρια δολάρια, από 65,5 δισεκατομμύρια δολάρια το προηγούμενο τρίμηνο
    • Mac: 10,8 δισεκατομμύρια δολάρια, από 8,6 δισεκατομμύρια δολάρια το προηγούμενο τρίμηνο
    • Wearables, Home και Αξεσουάρ: 14,7 δισεκατομμύρια δολάρια, από 12,9 δισεκατομμύρια δολάρια το προηγούμενο τρίμηνο
    • Υπηρεσίες: 19,5 δισεκατομμύρια δολάρια, από 15,7 δισεκατομμύρια δολάρια το προηγούμενο τρίμηνο

    Τα wearables, το Σπίτι και τα αξεσουάρ περιλαμβάνουν το Apple Watch, το Apple TV, το HomePod mini, το iPod touch, τα AirPods, τα ακουστικά Beats, τα αξεσουάρ και πολλά άλλα. Οι υπηρεσίες περιλαμβάνουν το App Store, το Apple Music, το Apple Arcade, το Apple TV+, το Apple Fitness+, το iCloud και πολλά άλλα.

    Τα έσοδα του iPad ήταν 7,2 δισεκατομμύρια δολάρια για το τρίμηνο, από 8,4 δισεκατομμύρια δολάρια το προηγούμενο τρίμηνο. Μιλώντας για αυτή την πτώση ο Tim Cook δήλωσε ότι η διαθεσιμότητα του iPad ήταν “σημαντικά” περιορισμένη κατά τη διάρκεια του τριμήνου. Ο Cook προέβλεψε ότι οι περιορισμοί στην διαθεσιμότητα για το iPad και άλλα προϊόντα θα αρχίσουν να βελτιώνονται κατά τη διάρκεια του τριμήνου Μαρτίου.

    “Τα αποτελέσματα ρεκόρ αυτού του τριμήνου κατέστησαν δυνατά από την καινοτόμο σειρά προϊόντων και υπηρεσιών που έχουμε”, δήλωσε ο Cook.

    “Είμαστε ικανοποιημένοι που βλέπουμε την ανταπόκριση από τους πελάτες σε όλο τον κόσμο σε μια εποχή που η διασύνδεση απομακρυσμένα ήταν πιο σημαντική από ποτέ. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου — σημειώνοντας πρόοδο προς την επίτευξη του στόχου μας να γίνουμε ουδέτεροι ως προς τον άνθρακα σε ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού για τα προϊόντα μας έως το 2030 και να προωθήσουμε το έργο μας στον τομέα της εκπαίδευσης και της φυλετικής ισότητας και δικαιοσύνης.”

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.