18.8 C
Athens
Tuesday, April 23, 2024
More

    Η Intel πατάει φρένο στα φημολογούμενα Retina MacBook Air και όχι μόνο

    MacBook-Air-Front

    Δεν αποτελεί μυστικό το γεγονός πως η Apple σιγά σιγά θα εξαφανίσει τα μη Retina MacBook Pro από την παραγωγή γραμμή της. Επίσης κατά πάσα πιθανότητα αργά ή γρήγορα μια οθόνη Retina αναμένουμε και στην σειρά των MacBook Air.

    Μάλιστα οι προμηθευτές της Apple έχουν διαρρεύσει ήδη πως η εταιρεία προσανατολίζεται στο λανσάρισμα των πρώτων Retina MacBook Air στο δεύτερο μισό του 2014. Όλα αυτά όμως ίσως αλλάξουν δραματικά μιας και ένα βασικό εξάρτημα τους, ο επόμενος γενιάς Intel επεξεργαστής, θα σημειώσει σημαντική καθυστέρηση μιας και αναμένεται να φτάσει στα μισά του 2015!!

    Την όχι και τόσο ευχάριστη αυτή είδηση την δημοσίευσε σήμερα το MacRumors αναφέροντας πως με βάση σοβαρών πηγών τα U και H Broadwell chip θα σημειώσουν μεγάλη καθυστέρηση στην παραγωγή τους. Κατά συνέπεια τα  Broadwell U 2+3 dual-core chips με την integrated HD 5000 ή Iris γραφικά δεν θα είναι έτοιμα μέχρι και το καλοκαίρι του 2015.

    Τα χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας Broadwell U 2+3 chips είναι αυτά που κατά πάσα πιθανότητα θα βρίσκονται πίσω από τα  MacBook Air με Retina οθόνη. Επίσης τα quad-core Broadwell H 4+3e chips με την Intel’s Iris Pro κάρτα γραφικών θα σημειώσουν και αυτά καθυστέρηση μιας και θα γίνουν διαθέσιμα τον Ιούλιο του 2015. Αυτοί οι επεξεργαστές είναι υποψήφιοι για τα Retina MacBook Pro και iMac μοντέλα.

    Η Intel είχε αρχικά προγραμματίσει την κυκλοφορία αυτών των chips μέσα στο 2013. Μια σειρά όμως καθυστερήσεων και προβλημάτων στην τεχνολογία δημιουργίας τους έχουν δημιουργήσει τεράστιους πονοκεφάλους.

    Όπως είναι λοιπόν φυσικό από όλη αυτή την αναστάτωση και την νέα καθυστέρηση σίγουρα θα επηρεαστεί και η Apple που από την πλευρά της είναι για χρόνια δυσαρεστημένη με την Intel.

    Με βάση αυτή την δυσαρέσκεια η Apple προσανατολίζεται στην δημιουργία δικών της chip που αναμένεται να δουν το φως της δημοσιότητας κάποια στιγμή το 2017.

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles