21 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Η Intel ξεκινάει μια τεράστια δημοπρασία πατεντών γύρω από την cellular συνδεσιμότητα

    Η Intel έχει δημιουργήσει μεγάλο θόρυβο στην mobile αγορά αυτή την εβδομάδα μιας και επίσημα έχει σχεδιάσει μια τεράστια δημοπρασία διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας της.

    Σύμφωνα με αναφορά του IAM η εταιρεία θα προχωρήσει σε μια από τις μεγαλύτερες πωλήσεις πατεντών στην ιστορία. Το δημοσίευμα αναφέρει πως η Intel σκοπεύει να δημοπρατήσει περί τις 8.500 πατέντες με αυτές να έχουν να κάνουν με την cellular συνδεσιμότητα.

    Πίσω τον Απρίλιο η εταιρεία είχε ανακοινώσει πως αποσύρεται από την 5G mobile αγορά συνολικά μια απόφαση που ήρθε μετά την ανακοίνωση της νέας συνεργασίας της Apple με την Qualcomm.

    Έκτοτε η Intel φάνηκε να θέλει να πουλήσει την 5G επιχείρηση της με την Apple να φημολογείται πως ήταν ένας από τους μεγάλους ενδιαφερόμενους για αυτό.

    “Η δημοπρασία θα γίνει σε δύο μέρη. Στο cellular πορτοφόλιο της εταιρείας και το connected device πορτοφόλιο της εταιρείας. Το πρώτο περιλαμβάνει συνολικά 6.000 διπλώματα ευρεσιτεχνίας που έχουν να κάνουν με 3G, 4G και 5G στάνταρ καθώς και σε 1700 εφαρμογές ασύρματης τεχνολογίας. Το δεύτερο περιλαμβάνει 500 διπλώματα ευρεσιτεχνίας που έχουν να κάνουν με ηλεκτρονικά στον χώρο αυτό.”

    Σίγουρα λοιπόν θα έχουμε μια από τις μεγαλύτερες πωλήσεις πατεντών στην ιστορία του τεχνολογικού χώρου. Η κίνηση αυτή από την εταιρεία για πολλούς αναλυτές είναι ακόμη ένα σημάδι πως θέλει να κεντρίσει το ενδιαφέρον αγοραστών για την εξαγορά της 5G smartphone modem επιχείρησης της.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles