20.2 C
Athens
Thursday, April 18, 2024
More

    Η Intel θέλει τώρα να παράγει Apple επεξεργαστές μετά την επίθεση που έκανε στα M1 Macs

    Μόλις πριν λίγες μέρες η Intel έκανε μια διαφημιστική καμπάνια με τον “I’m a Mac” ηθοποιό Justin Long στοχεύοντας τα M1 Macs της Apple. Τώρα όμως και διά στόματος του νέου CEO της αναφέρει πως θέλει να κατασκευάσει μελλοντικούς επεξεργαστές σχεδιασμού της Apple.

    Αρχικά ο νέος CEO της Intel Pat Gelsinger ανακοίνωσε στο Intel website ότι η εταιρεία θα επενδύσει περί τα $20 δις δύο νέα εργοστάσια στην Αριζόνα. Η Intel επίσης θα παράγει επεξεργαστές και για άλλες εταιρείες με τον CEO να αναφέρει την Apple ως ένα παράδειγμα αυτής της κίνησης.

    Τέλος η Intel θα μεταφέρει μέρος της παραγωγής των επεξεργαστών σε εξωτερικούς συνεργάτες όπως η TSMC και Samsung. Η TSMC είναι συνεργάτης της Apple και έτσι θεωρητικά η Intel θα μπορούσε να συνεργαστεί μαζί της για κατασκευή chips σχεδιασμού της Apple. Βέβαια η ομάδα του Tim Cook δύσκολα θα πει το ναι σε μια τέτοια συμφωνία….

    Η νέα διαφημιστική καμπάνια της Intel κατά της Apple που είδαμε πρόσφατα ήταν μια από τις χειρότερες διαφημιστικές ιδέες. Η πρόσληψη του Justing Long για να εμφανιστεί σε αυτές μοιάζει περισσότερο με κίνηση απελπισίας. Επίσης αυτές οι διαφημίσεις δεν είναι ξεκάθαρο που στοχεύουν. Δεν πουλούν κάτι και αντί αυτού φαίνεται να κάνουν promoting διαφορετικούς κατασκευαστές υπολογιστών….

    Η καμπάνια αυτή είναι ακόμη πιο περίεργη καθώς η Apple παραμένει πελάτης της Intel. Έτσι λοιπόν η Intel τρέχει μια διαφημιστική καμπάνια για να κάνει επίθεση σε έναν πελάτη της…. Δεν το λες και την εξυπνότερη ιδέα στον κόσμο….

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.