21.7 C
Athens
Thursday, April 18, 2024
More

    Πηγαίος κώδικας του iOS αποκαλύπτει έναν ‘A14X’ επεξεργαστή πριν την έλευση της αναβάθμισης των iPad Pro

    Μετά τις πολλές φήμες για ένα νέο iPad Pro πλέον έχουμε και αναφορά στην iOS 14.5 beta όπου έχουμε την εμφάνιση ενός νέου A14X επεξεργαστή.

    Κάθε chip της Apple έχει μια εσωτερική ονομασία με ένα κωδικό όνομα και έτσι η iOS 14.5 εμφανίζει ένα chip με το όνομα “13G” που δεν έχει χρησιμοποιηθεί μέχρι σήμερα για κάποια διαθέσιμη iOS συσκευής. Με βάση προηγούμενες κωδικές ονομασίες της Apple και πληροφορίες που έλαβε το 9to5Mac αναφέρει πως το 13G ουσιαστικά είναι αναφορά σε έναν A14X επεξεργαστή που θα είναι μια αναβαθμισμένη έκδοση του A14 Bionic.

    Μάλιστα αυτό το A14X είναι βασισμένο στο T8103 που είναι η κωδική ονομασία για το M1 chip που χρησιμοποιήθηκε στα πρώτα M1 Macs. Αυτό επιβεβαιώνει το δημοσίευμα του Bloomberg που υποστήριζε πως τα επόμενης γενιάς iPad Pro θα έχουν έναν αναβαθμισμένο επεξεργαστή που θα είναι παραπλήσιος του M1 chip σε θέματα ταχύτητας.

    Μιας και όλες οι φήμες δείχνουν πως για το πρώτο μισό του 2021 η Apple θα παρουσιάσει μόνο τα επόμενης γενιάς iPad Pro είναι δύσκολο να φανταστούμε πως αυτό το A14X chip δεν αφορά αυτές τις συσκευές. Επίσης οι κωδικές ονομασίες για τα νέα iPads είναι J517, J518, J522, and J523.

    Επιπλέον επειδή αυτές οι αναφορές βρέθηκαν στον κώδικα της iOS 14.5 έκδοσης αυτό δείχνει πως τα επόμενης γενιάς iPad Pro έρχονται σύντομα. Στο ίδιο μήκος κύματος η Apple δεν έχει δώσει μια νέα build beta για το Xcode από τις 2 Μαρτίου του 2021 κάτι που κάνει συχνά η εταιρεία και εφαρμόζει μια τέτοια καθυστέρηση όταν είναι να κυκλοφορήσει μια νέα συσκευή.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.