21.2 C
Athens
Wednesday, April 24, 2024
More

    Η Apple ενισχύει την ασφάλεια στα εργοστάσια των συνεργατών της για να πατάξει τις διαρροές

    Η Apple προχώρησε σε αλλαγές στους κανόνες ασφαλείας στα εργοστάσια των συνεργατών της έτσι ώστε να βοηθήσει στην πάταξη των διαρροών σύμφωνα με δημοσίευμα του The Information. Σύμφωνα με τις νέες οδηγίες οι προμηθευτές της εταιρείας δεν μπορούν πλέον να συλλέγουν βιομετρικά δεδομένα όπως δαχτυλικά αποτυπώματα από υπαλλήλους της Apple αλλά δεν ισχύει το ίδιο και για τους άλλους εργαζομένους σε αυτούς.

    Σε ένα από τα εσωτερικά κείμενα στα οποία είχε πρόσβαση το The Information γίνεται αναφορά πως συνεργάτες της Apple όπως η Pegatron και η Foxconn δεν επιτρέπεται να συλλέγουν βιομετρικά δεδομένα των υπαλλήλων της Apple αλλά έχουν την απόλυτη ελευθερία να κάνουν κάτι τέτοιο για τους δικούς τους εργαζομένους ακόμη και σε αυτούς που δουλεύουν πάνω στην συναρμολόγηση Apple συσκευών η εξαρτημάτων για αυτή.

    Η Apple επίσης για πρώτη φορά απαιτεί από τους προμηθευτές να κάνουν έναν έλεγχο ύπαρξης φακέλου εγκληματικότητας για όλους τους εργαζομένους τους. Επίσης τονίζει πως οι κάμερες παρακολούθησης θα πρέπει να αυξηθούν στα εργοστάσια τους.

    Επίσης η Apple εστιάζει στην μετακίνηση ευαίσθητων εξαρτημάτων στα εργοστάσια. Έτσι λοιπόν αν ένα εξάρτημα πάρει περισσότερο χρόνο από το σύνηθες να φτάσει στον προορισμό του τότε ένα εσωτερικός έλεγχος ασφαλείας θα γίνεται άμεσα.

    Η εταιρεία επίσης αναβαθμίζει το σύστημα της για την παρακολούθηση εξαρτημάτων της μέσα σε αυτά τα εργοστάσια.

    “Η Apple είναι στην διαδικασία αναβάθμισης του δικού της υπολογιστικού συστήματος που είναι εγκατεστημένο σε κάποια εργοστάσια για να δει πόσο χρόνο τα εξαρτήματα παραμένουν σε έναν παραγωγικό σταθμό πριν μετακινηθούν σε έναν άλλο. Το σύστημα αυτό βασίζεται σε λογισμικό της Apple σε Mac minis που αναλύουν αυτά τα δεδομένα.”

    Σε άλλες οδηγίες ασφαλείας έχουμε την Apple να θέλει ελέγχους σε εργαζομένους που μεταφέρουν ευαίσθητα εξαρτήματα από την μια περιοχή στην άλλη ενώ οι επισκέπτες στα εργοστάσια θα πρέπει να δείχνουν την ταυτότητα τους απαραίτητα κατά την είσοδο τους σε αυτα.

    Επίσης οι κάμερες ασφαλείας θα πρέπει να καταγράφουν και τις τέσσερις πλευρές τον οχημάτων μεταφορών και τα βίντεο που δείχνουν την καταστροφή των πρωτότυπων συσκευών και ελαττωματικών εξαρτημάτων θα πρέπει να είναι διαθέσιμα για τουλάχιστον 180 μέρες.

    Το πλήρες δημοσίευμα που έχει μεγάλο ενδιαφέρον θα το βρείτε στο The Information.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.