21.1 C
Athens
Tuesday, April 23, 2024
More

    Η Huawei προσπάθησε να κλέψει τον Apple Watch αισθητήρα καρδιακών παλμών από προμηθευτή της Apple

    Μια νέα αναφορά του The Information, παρουσιάζει μια σειρά από ιστορίες που θέλουν την Huawei να προσπαθεί να κλέψει μυστικά της Apple. Η τακτικές είχαν να κάνουν με τους μηχανικούς της Huawei να προσεγγίζουν τους προμηθευτές και κατασκευαστές της Apple με υποσχέσεις για μεγάλες παραγγελίες αν αποκτούσαν πρόσβαση στην παραγωγική αλυσίδα της Apple.

    Σε ένα παράδειγμα μηχανικοί της Huawei που δούλευαν πάνω σε ένα smartwatch συναντήθηκαν με προμηθευτή της Apple πέρυσι. Σε αυτή την συνάντηση προσπάθησαν να αποκτήσουν πρόσβαση στα χαρακτηριστικά του αισθητήρα καρδιακών παλμών του Apple Watch υποσχόμενοι στον προμηθευτή πολύ μεγάλα έσοδα από επερχόμενες παραγγελίες.

    Οι εκπρόσωποι της Huawei φέρετε να είπαν στον προμηθευτή πως ο σχεδιασμός τους ήταν παρόμοιος με αυτόν της Apple χωρίς όμως να παρουσιάσουν κάποια σχεδιαγράμματα. Αντί αυτού ζήτησαν από τον προμηθευτή να τους πει ένα κόστος για την παραγωγή του εξαρτήματος. Έτσι ήθελαν να μάθουν πληροφορίες για το κόστος κατασκευής για την Apple.

    Σε άλλη περίπτωση ένας μηχανικός της Huawei έστειλε μια φωτογραφία ενός υλικού σε προμηθευτή της Apple ζητώντας του να αισθανθεί ελεύθερος να προτείνει έναν σχεδιασμό με τον οποίο είχε ήδη εμπειρία. Ο προμηθευτής αρνήθηκε σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα κατηγορηματικά.

    Το The Information αναφέρει πως υπάρχουν υποψίες πως η Huawei αντέγραψε τον σχεδιασμό του μεντεσέ των 2016 MacBook Pro μετά από συνάντηση που είχαν με προμηθευτές της Apple όπου και τους παρουσιάσαν ένα σχεδιάγραμμα. Ο σχεδιασμός αναγνωρίστηκε από τους προμηθευτές ως απίστευτα παραπλήσιος με αυτόν της Apple και έτσι αρνήθηκαν να κατασκευάσουν κάτι τόσο όμοιο. Η Huawei τελικά βρήκε όμως προμηθευτή που είπε το ναι και έτσι το Huawei MateBook Pro έχει έναν απίστευτα παρόμοιο μηχανισμό.

    Τέλος το δημοσίευμα αναφέρει πως τόσο η Huawei όσο και άλλες εταιρείες πλήρωσαν εργαζομένους εργοστασίων προμηθευτών της Apple έτσι ώστε να τους σχεδιάσουν εξαρτήματα της Apple. Όπως γνωρίζουμε είναι πολύ δύσκολο για έναν εργαζόμενο να βγάλει κάποιο εξάρτημα εκτός εργοστασίου.

    Την “όμορφη” αυτή εικόνα συμπληρώνει ένας πρώην εργαζόμενος της Apple που έκανε αίτηση για μια δουλειά στην Huawei. Η συνέντευξη του ήταν τελικά μιας ανάκριση για τα πλάνα της Apple και όχι κάτι άλλο. Ο ίδιος ανέφερε:

    “Ενδιαφερόντουσαν περισσότερο να μάθουν για τα σχέδια και πλάνα της Apple από ότι για να με προσλάβουν”

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles