20.1 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Η Google έχει περισσότερες λήψεις στις εφαρμογές αλλά η Apple βγάζει τεράστιο κέρδος

    google-vs-apple-app-store

    Χάρη στην πληθώρα των φτηνών συσκευών το Android εδώ και χρόνια κερδίζει κατά κράτος το iOS της Apple σε ότι έχει να κάνει με το παγκόσμιο μερίδιο αγοράς. Μια νέα αναφορά από την εταιρεία αναλύσεων App Annie δίνει περισσότερο φως σε αυτή την “μάχη” συγκρίνοντας τις συνολικές λήψεις εφαρμογών με το κέρδος που τελικά επιφέρουν αυτές σε κάθε εταιρεία.

    Το Play Store λοιπόν της Google έχει ένα 60% περισσότερες λήψεις από το αντίστοιχο App Store της Apple για το 2014. Αυτό από μόνο του θα έκανε πολλούς να φανταστούν πως το Android είναι ο μεγάλος νικητής αλλά τα πράγματα δεν είναι έτσι.

    Το App Store λοιπόν της Apple βγάζει πολύ περισσότερα λεφτά από το αντίστοιχο της Google. Το ποσοστό διαφοράς είναι μάλιστα πολύ μεγάλο μιας και η Apple συνολικά έχει κέρδη 70% περισσότερα από ότι η Google.

    To iOS App Store λοιπόν είναι απλά μια μηχανή χρημάτων στις μέρες μας. Στις αρχές του μήνα η Apple ανακοίνωσε πως οι χρήστες του σε όλο τον κόσμο δαπάνησαν σχεδόν μισό δις σε δολάρια σε εφαρμογές και σε in-app purchases σε μόλις μια εβδομάδα. Μια άλλη αναφορά έκανε λόγο πως το 2014 η προγραμματιστές της Apple κέρδισαν συνολικά περισσότερα χρήματα από ότι το ίδιο το Hollywood με το πόσο να αγγίζει τα $25 δις.

    Το Play Store της Google από την άλλη παραμένει ένας πολύ καλός χώρος για να διαφημίσει κάποιος την εφαρμογή του αλλά δεν είναι το ίδιο καλό σε ότι έχει να κάνει με το κέρδος.

    Η έκθεση της App Annie επίσης ανέφερε πως η Ιαπωνία, Κορέα και Αμερική δίνουν περισσότερα κέρδη από ότι όλες οι άλλες χώρες μαζί.

    Τέλος οι Gamers για ακόμη μια χρονία ήταν οι περισσότεροι άντρες ενώ οι γυναίκες έδειξαν ιδιαίτερη προτίμηση σε εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης, φωτογραφίας και βίντεο.

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles