16.8 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    Η Foxconn δείχνει πιθανά θέματα διαθεσιμότητας εξαρτημάτων για τα iPhone 13

    Οι προβλέψεις της Foxconn για το τρίτο τρίμηνο πιθανά δείχνει περιορισμούς στην διάθεση εξαρτημάτων για τα iPhone 13 μετά και από τα όσα δήλωσε και η ίδια η Apple και περιορισμούς της παραγωγικής αλυσίδας της σε Macs και iPads που μπορεί να επηρέαζαν και τα iPhone αυτό το τρίμηνο.

    Η εταιρεία επίσης φαίνεται να χρησιμοποιεί μια νέα διαδικασία για την συναρμολόγηση της κάμερας του iPhone για να μειώσει τα κόστη.

    Η Apple είχε αναφέρει πίσω τον Απρίλιο πως η παραγωγή του iPhone δεν θα επηρεαζόταν σημαντικά αλλά τον Ιούλιο επανάφερε το θέμα τονίζοντας πως ίσως το πρόβλημα να ήταν χειρότερο αυτό το τρίμηνο.

    “Η Apple έχει αναφέρει στους επενδυτές της πως η έλλειψη σε chips δεν είχε τόσο σοβαρή επίπτωση όσο φοβόντουσαν το 3ο τρίμηνο αλλά η κατάσταση μπορεί να χειροτερέψει το 4ο επηρεάζοντας την παραγωγή του iPhone.”

    H Foxconn είχε προειδοποιήσει πίσω τον Μάιο πως η αναμονή για κάποια chips έχει φτάσει ακόμη και τον 1 χρόνο!

    Πίσω στα οικονομικά αποτελέσματα τώρα το 2ο τρίμηνο η Foxconn παρουσίασε μια καλή δυναμική αλλά για το 3ο τρίμηνο η εταιρεία στις προβλέψεις της είναι πολύ επιφυλακτική για μια περίοδο που είναι από τις πιο ενεργές της μιας και ταυτίζεται με την παραγωγή των νέων iPhone.

    Ο πρόεδρος της Foxconn τόνισε πως οι προβλέψεις αυτές είναι με βάση την κατάσταση και την εξέλιξη της πανδημίας.

    “Η κατάσταση με την πανδημία φαίνεται να γίνεται χειρότερη στην Ασία. Μιας και η Ασία αποτελεί ένα παγκόσμιο hub για ICT εξαρτήματα πρέπει να την παρακολουθήσουμε με προσοχή και πως η επιδημία θα επηρεάσει την κατάσταση και την συνολική παραγωγική αλυσίδα.”

    Αν μη τι άλλο αυτές οι δηλώσεις της Foxconn δείχνουν πόσο αβέβαιη είναι η κατάσταση αυτή την στιγμή.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.