20.5 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Η Apple Music ενισχύει τα έσοδα ροής μουσικής σε ρεκόρ 13,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2022. Το βινύλιο ξεπερνά τα CD για πρώτη φορά από το 1987

    Νέα δεδομένα αυτή την εβδομάδα από την Ένωση Ηχογραφήσεων της Αμερικής υπογραμμίζουν ότι το streaming συνεχίζει να αυξάνεται και να κυριαρχεί περισσότερο στα έσοδα της μουσικής βιομηχανίας. Είναι ενδιαφέρον ότι τα δεδομένα υπογραμμίζουν επίσης τη συνεχιζόμενη αναβίωση του βινυλίου. Στην πραγματικότητα, το 2022, η RIAA λέει ότι οι δίσκοι βινυλίου ξεπερνούν τις πωλήσεις CD σε μονάδες για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες…

    Συνολικά, η RIAA λέει ότι τα έσοδα από τη μουσική στις Ηνωμένες Πολιτείες αυξήθηκαν κατά 6% το 2022, σε νέο υψηλό ρεκόρ των 15,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό σηματοδοτεί την έκτη συνεχή χρονιά ανάπτυξης για τον κλάδο. Συνολικά, το streaming αντιπροσώπευε το 84% αυτών των εσόδων, ακολουθούμενο από τις φυσικές πωλήσεις στο 11%, τις ψηφιακές λήψεις στο 3% και τα δικαιώματα συγχρονισμού στο 2%.

    Σύμφωνα με την RIAA, ο μέσος αριθμός συνδρομών ροής για το έτος αυξήθηκε κατά 10% στα 92 εκατομμύρια, σε σύγκριση με μέσο όρο 84 εκατομμυρίων για το 2021. «Αυτά τα στοιχεία δεν περιλαμβάνουν υπηρεσίες περιορισμένης βαθμίδας και υπολογίζουν τα σχέδια πολλών χρηστών ως μία μόνο συνδρομή », προσθέτει η RIAA.

    Τα έσοδα από ψηφιακή λήψη μουσικής συνέχισαν να μειώνονται το 2022, μειωμένα κατά 20% στα 495 εκατομμύρια δολάρια. Τόσο οι πωλήσεις ψηφιακού άλμπουμ όσο και οι πωλήσεις μεμονωμένων κομματιών μειώθηκαν κατά 20% στα 242 και 214 εκατομμύρια δολάρια αντίστοιχα. Οι λήψεις αντιπροσώπευαν μόλις το 3% των εσόδων ηχογραφημένης μουσικής στις ΗΠΑ το 2022, από το ανώτατο 43% των εσόδων το 2012.

    Τα έσοδα από μορφές φυσικής μουσικής συνέχισαν να αυξάνονται μετά την αξιοσημείωτη ανάκαμψή τους το 2021. Τα συνολικά φυσικά έσοδα 1,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων αυξήθηκαν κατά 4% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Τα έσοδα από δίσκους βινυλίου αυξήθηκαν κατά 17% στα 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια –το δέκατο έκτο συνεχόμενο έτος ανάπτυξης– και αντιπροσώπευαν το 71% των εσόδων φυσικής μορφής. Για πρώτη φορά από το 1987, τα άλμπουμ βινυλίου ξεπέρασαν τα CD σε μονάδες (41 εκατομμύρια έναντι 33 εκατομμυρίων). Μετά την ανάκαμψη του 2021 έναντι του Covid που επηρέασε το 2020, τα έσοδα από τα CD μειώθηκαν κατά 18% στα 483 εκατομμύρια δολάρια το 2022.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.