14.7 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Οι μηχανικοί της Apple φέρεται να εργάζονται σε τεχνητή νοημοσύνη τύπου ChatGPT, παρά τα ελαττώματα σχεδιασμού της Siri

    Η Apple δοκιμάζει πρωτότυπες τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης που μια μέρα θα μπορούσαν να προορίζονται για τη Siri, παρά τα θεμελιώδη προβλήματα με τον τρόπο κατασκευής του εικονικού βοηθού, αναφέρουν οι New York Times.

    Οι εργαζόμενοι προφανώς ενημερώθηκαν για το μεγάλο γλωσσικό μοντέλο της Apple και άλλα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης στην ετήσια σύνοδο κορυφής AI της εταιρείας τον περασμένο μήνα. Οι μηχανικοί της Apple, συμπεριλαμβανομένων των μελών της ομάδας Siri‌, φέρεται να δοκιμάζουν έννοιες παραγωγής γλώσσας «κάθε εβδομάδα» ως απάντηση στην άνοδο των chatbots όπως το ChatGPT.

    Αυτές οι τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης επόμενης γενιάς έχουν επισημάνει πώς η Siri, η Alexa και άλλοι βοηθοί φωνής έχουν σπαταλήσει το προβάδισμά τους στον αγώνα τεχνητής νοημοσύνης, εξηγεί η έκθεση. Η Siri, ειδικότερα, έχει αντιμετωπίσει πολλαπλά εμπόδια για ουσιαστικές βελτιώσεις. Μιλώντας στους New York Times, ο πρώην μηχανικός της Apple, John Burkey, ο οποίος εργάστηκε στην Siri και ανέλαβε τη βελτίωση της το 2014, εξήγησε ότι η φωνητική βοηθός είναι χτισμένη σε «βαρύ κώδικα που χρειάστηκε εβδομάδες για να ενημερωθεί με βασικές λειτουργίες».

    Ο «δυσκίνητος σχεδιασμός» της έκανε πολύ δύσκολο για τους μηχανικούς να προσθέσουν νέα χαρακτηριστικά. Για παράδειγμα, η βάση δεδομένων της Siri περιέχει μια μεγάλη λίστα φράσεων σε σχεδόν δύο δωδεκάδες γλώσσες, καθιστώντας την “μία μεγάλη χιονόμπαλα”. Αν κάποιος ήθελε να προσθέσει μια λέξη στη βάση δεδομένων της Siri‌, πρόσθεσε ο Burkey, «μπαίνει σε ένα μεγάλο “όγκο”».

    Αυτό σημαίνει ότι απλές ενημερώσεις, όπως η προσθήκη νέων φράσεων στο σύνολο δεδομένων, απαιτούν την εκ νέου κατασκευή ολόκληρης της βάσης δεδομένων Siri‌, η οποία μπορεί να διαρκέσει έως και έξι εβδομάδες. Η προσθήκη πιο περίπλοκων λειτουργιών όπως νέα εργαλεία αναζήτησης μπορεί να διαρκέσει έως και έναν ολόκληρο χρόνο.

    Ως αποτέλεσμα, δεν υπήρχε δρόμος για τη Siri να γίνει «δημιουργικός βοηθός» όπως το ChatGPT, πιστεύει ο Burkey. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, το OpenAI αποκάλυψε το GPT-4, τον κινητήρα AI επόμενης γενιάς, επιτρέποντας ακόμη πιο προηγμένες αποκρίσεις από το ChatGPT.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.