16.5 C
Athens
Thursday, May 2, 2024
More

    Η Apple σχεδιάζει να φέρει το Force Touch στο iPhone 6S

    iphone_6s-2gb-force-touch

    Τα επερχόμενα iPhones που αναμένονται να κάνουν την εμφάνιση τους προς το τέλος του χρόνου θα έχουν την νέα τεχνολογία Force Touch που την συναντάμε στο Apple Watch αναφέρει με άρθρο του το AppleInsider.

    To site βάση δικών του πηγών αναφέρει πως τα επόμενης γενιάς iPhones με την κωδική ονομασία “N71″ για το 4.7 ιντσών μοντέλο και “N66″ για το 5.5 ιντσών μοντέλο αρχικά θα κρατήσουν την ονομασία της σειράς S αλλά και τον ίδιο σχεδιασμό με τα τωρινά μοντέλα.

    Η Force Touch τεχνολογία υπάρχει στο Apple Watch που θα γίνει διαθέσιμο τον Απρίλιο. Είναι βασισμένη σε μια σειρά από μικροσκοπικά ηλεκτρόδια γύρω από την οθόνη του Watch έτσι ώστε να υπάρχει αναγνώριση του tap και της πίεσης του δαχτύλου του χρήστη. Με άλλα λόγια η συσκευή μπορεί να αναγνωρίζει για πόσο κρατάει παρατεταμένο το δάχτυλο του ο χρήστης πάνω στην οθόνη ή το πόσο έντονα έχει κάνει tap πάνω σε αυτή.

    Αν η Apple φέρει αυτή την τεχνολογία στο iPhone 6S θα πρέπει να προβεί σε αλλαγές και στην διεπαφή του iOS καθώς και να παρουσιάσει νέα εργαλεία για τους προγραμματιστές της. Αν αναλογιστούμε πως η σειρά S της Apple συνήθως φέρνει μεγάλα χαρακτηριστικά στο λογισμικό αλλά και στο εσωτερικό της συσκευής κάτι τέτοιο δεν είναι καθόλου απίθανο.

    Τέλος σύμφωνα πάντα με το AppleInsider η Apple δεν θα υποστηρίξει ένα dual σύστημα κάμερας για το iPhone 6 παρά τις φήμες.

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,700SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles