14.3 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Η Apple στοχεύει τους 6 πυρήνες στον A10 επεξεργαστή της

    A9-780x399

    Το iPhone 6S μπορεί να θεωρηθεί και όχι άδικα το πιο γρήγορο smartphone αυτή την στιγμή στον κόσμο, αλλά σύμφωνα με μια νέα φήμη η Apple στοχεύει να κάνει σε αυτό τον τομέα ένα τεράστιο βήμα με τον επερχόμενο A10 επεξεργαστή της που θα συνοδεύει το iPhone 7.

    Αν και μοιάζει λίγο αστείο να μιλάμε για τον διάδοχο του iPhone 6S που ακόμη δεν έχει κυκλοφορήσει καν στην αγορά πάρα αυτά όπως γνωρίζουμε η Apple δουλεύει ήδη πάνω στον διάδοχο του και έτσι οι πρώτες φήμες δεν είναι περίεργο που έχουν κάνει ήδη την εμφάνιση τους.

    Έτσι λοιπόν σήμερα διαβάσαμε πως η Apple στοχεύει να φέρει 6 πυρήνες στον επερχόμενο επεξεργαστή της, Α10.

    Η επόμενη αρχιτεκτονική του A10 θα εστιάσει στο mutli-threading αναφέρουν πηγές από την παραγωγική αλυσίδα της Apple στην Κίνα. Το νέο τσιπ θα κατασκευαστεί με μια αρχιτεκτονική 10nm ή 14nm με την Samsung και την TSMC να συναγωνίζονται για το ποια θα πάρει το μεγαλύτερο κομμάτι των παραγγελιών αυτών για του χρόνου. Ακόμη και η Intel ίσως καταθέσει πρόταση σε αυτή την μάχη και υπάρχουν πιθανότητες να πάρει για πρώτη φορά μέρος των παραγγελιών.

    Στην παραπάνω είδηση πολλοί Apple experts έσπευσαν να προσγειώσουν το κοινό αναφέροντας πως η Apple αν επενδύσει σημαντικά θα επενδύσει στον τομέα της GPU για ενίσχυση των γραφικών του iPhone 7 και λιγότερα στην δημιουργία 6 πυρήνων που πρακτικά δεν θα χρειάζονται.

    Από την άλλη η πηγή της σημερινής φήμης είναι ιδιαίτερη αξιόπιστη μιας και τα περισσότερα που ανέφερε πέρυσι για τον Α9 επεξεργαστή της Apple επαληθεύτηκαν με την έλευση των iPhone 6S και 6S Plus.

    Σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles