17.4 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    Η Apple σε συνομιλίες για την εξαγορά της EA gaming, η Disney και η Amazon επίσης πιθανοί μνηστήρες

    Ο εκδότης βιντεοπαιχνιδιών Electronic Arts (EA) αναζητά ενεργά έναν πιθανό αγοραστή ή μια συγχώνευση. Η Apple φέρεται να βρίσκεται σε συζητήσεις με την εταιρεία για την εξαγορά της EA. Η Disney και η Amazon έχουν επίσης συζητήσεις για την αγορά της εταιρείας βιντεοπαιχνιδιών.

    Η εταιρεία με έδρα το Redwood City έχει επιτυχίες όπως το franchise Apex Legends, Madden και The Sims. Η ιδέα για εξαγορά ή συγχώνευση προέκυψε αφού η Microsoft αγόρασε την Activision Blizzard για 68 δισεκατομμύρια δολάρια νωρίτερα φέτος. Λίγο αργότερα, η Sony αγόρασε την Bungie, το στούντιο πίσω από το Destiny για 3,6 δισεκατομμύρια δολάρια. Σύμφωνα με τον Puck, η EA θα ήθελε ιδανικά μια συγχώνευση, ώστε ο Andrew Wilson να παραμείνει Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας.

    Οι ρίζες της EA στην πραγματικότητα επιστρέφουν στην Apple. Πίσω στο 1982, ο τότε Διευθυντής Στρατηγικής και Μάρκετινγκ της Apple, Trip Hawkins, εγκατέλειψε την εταιρεία για να ξεκινήσει την EA. Ωστόσο, μια εξαγορά δεν θα ήταν το πρώτο εγχείρημα της Apple στο gaming. Η εταιρεία έχει ήδη την Apple Arcade υπηρεσία από το 2019. Μέσω της Apple Arcade, οι χρήστες μπορούν να παίζουν παιχνίδια χωρίς διαφημίσεις στις συσκευές τους iOS, macOS και tvOS.

    Ο εκπρόσωπος της EA John Reseburg είπε ότι η εταιρεία δεν θα σχολιάσει οποιεσδήποτε «φήμες και εικασίες που σχετίζονται με συγχωνεύσεις και εξαγορές». Ο Reseburg πρόσθεσε, «Είμαστε περήφανοι που λειτουργούμε από θέση δύναμης και ανάπτυξης, με ένα χαρτοφυλάκιο καταπληκτικών παιχνιδιών, που χτίζονται γύρω από ισχυρή IP, που φτιάχνονται από απίστευτα ταλαντούχες ομάδες και ένα δίκτυο με περισσότερους από μισό δισεκατομμύριο παίκτες. Βλέπουμε ένα πολύ λαμπρό μέλλον μπροστά μας».

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.