13.9 C
Athens
Saturday, April 20, 2024
More

    Η αναβάθμιση του ρυθμού ανανέωσης οθόνης του iPhone 14 Pro θα μπορούσε να επιτρέψει ένα Always-On χαρακτηριστικό

    Τα περσινά μοντέλα iPhone 13 Pro ήταν τα πρώτα από τα smartphone της Apple που έφεραν οθόνες ProMotion 120Hz και ενώ τα δύο μοντέλα iPhone 14 Pro θα συνεχίσουν να διαθέτουν αυτή την τεχνολογία, οι οθόνες τους θα μπορούσαν κάλλιστα να διαθέτουν εκτεταμένη μεταβλητότητα ρυθμού ανανέωσης αυτή τη φορά.

    Για να φέρει τις οθόνες ProMotion στα μοντέλα iPhone 13 Pro, η Apple υιοθέτησε τεχνολογία πάνελ LTPO με μεταβλητούς ρυθμούς ανανέωσης, επιτρέποντας ένα πιο αποδοτικό backplane – το τμήμα που είναι υπεύθυνο για την ενεργοποίηση και απενεργοποίηση μεμονωμένων pixel. Με αυτόν τον τρόπο, το ProMotion είναι σε θέση να παράγει δυναμικά γρήγορους ρυθμούς καρέ όταν τους χρειάζονται οι χρήστες, ενώ παράλληλα διατηρεί τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας όταν δεν το κάνουν.

    Ωστόσο, στα iPhone 13 Pro και Pro Max, οι οθόνες ProMotion της Apple περιορίζονται στην κλήση ρυθμών ανανέωσης οθόνης μεταξύ 10Hz και 120Hz. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τα πάνελ LPTO που χρησιμοποιούνται από εταιρείες όπως η Oppo και η Samsung που μπορεί ο ρυθμός αυτός ανανέωσης να πέσει έως και 1 Hz κατά την προβολή μιας στατικής εικόνας ή όταν η συσκευή είναι ανενεργή.

    Ο έγκριτος αναλυτής για θέματα οθονών Ross Young λέει ότι “αναμένει” οι οθόνες ProMotion που χρησιμοποιούνται στα iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max να μπορούν να πέφτουν στο ίδιο χαμηλό 1Hz. Ανάλογα με τον τρόπο με τον οποίο η Apple επιλέξει, η τεχνολογία θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας ή στοιχεία οθόνης που θα παραμένουν πάντα ανοιχτά.

    Για παράδειγμα, τα μοντέλα Apple Watch Series 7 χρησιμοποιούν οθόνες LTPO, οι οποίες τους επιτρέπουν να έχουν την ίδια διάρκεια ζωής της μπαταρίας έως και 18 ώρες με τα προηγούμενα μοντέλα Apple Watch, παρά το γεγονός ότι έχουν μια οθόνη πάντα ανοιχτή. Παρόμοια με τα τηλέφωνα Android που διαθέτουν LTPO, η ίδια τεχνολογία στο iPhone θα μπορούσε να εμφανίζει την ώρα, την ημερομηνία και τυχόν ειδοποιήσεις στην οθόνη ανά πάσα στιγμή χωρίς να χρειάζεται να ξεκλειδώσετε την συσκευή.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.