19.2 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    Η Apple σε ζητήσεις με την παραγωγική της αλυσίδα για την μεταφορά του 30% της παραγωγής εκτός Κίνας

    Ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ Κίνας και Αμερικής έχει προβληματίσει όπως ήταν αναμενόμενο πολλές μεγάλες εταιρείες. Η Apple βασίζει αποκλειστικά την παραγωγή της στην Κίνα με όλες τις γραμμές συναρμολόγησης και όχι μόνο να βρίσκονται σε αυτή την χώρα εδώ και πολλά χρόνια.

    Η Nikkei αναφέρει σήμερα πως η Apple έχει ξεκινήσει συζητήσεις με τους προμηθευτές της για ένα αρχικό πλάνο αναδιανομής της παραγωγικής της αλυσίδας. Πιο συγκεκριμένα η Apple φέρεται να έχει ρωτήσει τους προμηθευτές της το κόστος που θα έχει μια μετακίνηση του 15%-30% εκτός Κίνας.

    Το δημοσίευμα αναφέρει πως η Apple θα συνεχίσει να προσανατολίζεται σε κάτι τέτοιο ακόμη και αν Αμερική και Κίνα επιλύσουν τις διαφορές τους.

    Μια φυσικά τέτοια αλλαγή για το μέγεθος της Apple θέλει χρόνο και θα χρειαστούν τουλάχιστον 3 χρόνια πριν γίνει κάποια ριζική κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση. Η εταιρεία φαίνεται όμως να εξετάζει και να οργανώνει αυτό το πλάνο εδώ και καιρό έχοντας μάλιστα ανοίξει πολλές συζητήσεις για πιθανές εναλλακτικές με τους προμηθευτές της αλλά και με κυβερνήσεις χωρών που θα μπορούσε να μεταφερθεί αυτή η παραγωγή.

    Έτσι λοιπόν η Apple φαίνεται να έχει μεταφέρει αυτά τα σχέδια της σε προμηθευτές της όπως οι Foxconn, Pegatron, Wistron και Quanta.

    Ήδη η παραγωγική γραμμή του iPhone έχει επεκταθεί και εκτός Κίνας τα τελευταία χρόνια με κάποια εργοστάσια παραγωγής να βρίσκονται πλέον και στην Βραζιλία αλλά και στην Ινδία.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles