23.2 C
Athens
Sunday, April 28, 2024
More

    Η Apple προειδοποιεί την Amazon σχετικά με το σεξουαλικό περιεχόμενο που βρέθηκε στο Kindle και που είναι προσβάσιμο σε παιδιά

    Τόσο η Apple όσο και η Alphabet ζήτησαν από την Amazon να βελτιώσει την εποπτεία περιεχομένου για την εφαρμογή της Kindle, αφού διαπιστώθηκε ότι τα παιδιά μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή για πρόσβαση σε σεξουαλικές εικόνες, αναφέρει το Reuters.

    Η πλατφόρμα Kindle της Amazon πουλά βιβλία που απευθύνονται σε ενήλικες που περιλαμβάνουν φωτογραφίες που δεν είναι κατάλληλες για παιδιά, με το περιεχόμενο που ανακάλυψαν πρώτα οι γονείς που επικοινώνησαν με το Reuters. Οι γονείς είχαν αγοράσει το Kindle Unlimited για τα προεφηβικά παιδιά τους επειδή περιελάμβανε βιβλία κατάλληλα για την ηλικία που δεν ήταν διαθέσιμα στην ξεχωριστή συνδρομητική υπηρεσία Amazon Kids+ της Amazon.

    Το Kindle Unlimited προσφέρει επίσης βιβλία με έγχρωμες γυμνές φωτογραφίες, τις οποίες τα παιδιά μπόρεσαν να κατεβάσουν δωρεάν και χωρίς γονικούς ελέγχους, καθώς το Kindle Unlimited παρέχει όλο το περιεχόμενο με μία τιμή συνδρομής 10 $/μήνα.

    Η Apple δεν έδωσε λεπτομέρειες για τις επικοινωνίες της με την Amazon, αλλά η εταιρεία είπε στο Reuters τα εξής: “Έχουμε μοιραστεί αυτές τις ανησυχίες με τον προγραμματιστή και συνεργαζόμαστε μαζί τους για να διασφαλίσουμε ότι η εφαρμογή τους συμμορφώνεται με τις οδηγίες μας”. Η Apple άλλαξε επίσης την ηλικιακή βαθμολογία της εφαρμογής Kindle σε 12 ετών ή μεγαλύτερη από 4 ετών και άνω.

    Προς το παρόν, η υπηρεσία Kindle Unlimited δεν προσφέρει γονικούς ελέγχους και η Amazon δεν έχει κάνει ακόμη αλλαγές στην εφαρμογή Kindle ή στο Kindle Unlimited.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.