16.6 C
Athens
Sunday, April 28, 2024
More

    Η Apple εξέτασε την ιδέα ενός iPhone 15 με θύρα Lightning πριν από την αλλαγή σε USB-C

    Στις αρχές της διαδικασίας ανάπτυξης του iPhone 15, η Apple δημιούργησε μια έκδοση που περιελάμβανε μια θύρα Lightning, σύμφωνα με τον leaker για θέματα της Apple Unknownz21. Σε ένα tweet, ο Unknownz21 είπε ότι η Apple δοκίμασε ένα iPhone 15 με θύρα Lightning “πολύ νωρίς”, αλλά ότι “ακυρώθηκε γρήγορα” υπέρ της έκδοσης USB-C.

    Τα μοντέλα iPhone 15 που είναι εξοπλισμένα με USB-C αντί για Lightning βρίσκονταν σε δοκιμή ήδη από τον Ιανουάριο του 2022 και όλα τα σχέδια μετά τον Μάρτιο του 2022 επικεντρώθηκαν σε μια θύρα USB-C.

    Η μετάβαση της Apple στο USB-C στο iPhone ήταν μια από τις πιο σταθερές φήμες και η εταιρεία αναμένεται να εγκαταλείψει τη θύρα Lightning και για τα τέσσερα μοντέλα που θα κυκλοφορήσουν φέτος. Τόσο τα Pro όσο και τα βασικά μοντέλα θα φορτίζονται μέσω USB-C αντί Lightning, κάτι που θα συμβεί για πρώτη φορά για το iPhone.

    Οι θύρες USB-C περιλαμβάνονται στη σειρά Mac από το 2015 και στη σειρά iPad από το 2018. Όλα τα iPad που πουλάει η Apple διαθέτουν πλέον θύρα USB-C, στην πραγματικότητα, επομένως οι μόνες συσκευές iOS που εξακολουθούν να χρησιμοποιούν Lightning είναι τα iPhone. Η Apple σχεδιάζει να μεταβεί στο USB-C για το iPhone λόγω των ευρωπαϊκών κανονισμών που επιβάλλουν έναν κοινό φορτιστή για ηλεκτρονικές συσκευές.

    Η Apple μπορεί να μην χρειάζεται να βασίζεται στη φόρτιση USB-C για πολύ καιρό, καθώς η εταιρεία πιέζει προς την ασύρματη φόρτιση MagSafe. Τα iPhone από το iPhone 12 έχουν ενσωματώσει το MagSafe και η Apple θα μπορούσε να σχεδιάζει να προσθέσει παρόμοια τεχνολογία σε μελλοντικά μοντέλα iPad. Υπήρξαν φήμες ότι ο τελικός στόχος της Apple είναι να αποκτήσει ένα iPhone χωρίς θύρα και με το MagSafe και την επερχόμενη κυκλοφορία του Qi2, αυτό μπορεί να είναι δυνατό κάποια στιγμή. Το πρότυπο Qi2 θα επιτρέψει μεγαλύτερες ταχύτητες φόρτισης που μοιάζουν με MagSafe και θα χρησιμεύσει ως μια πιο ανοιχτή εναλλακτική λύση στο ‌MagSafe‌.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles