21 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Η Apple παραβίασε τους εργατικούς νόμους των ΗΠΑ με την χρήση email κατά των διαρροών

    Η Apple παραβίασε την εργατική νομοθεσία των Ηνωμένων Πολιτειών όταν έστειλε ένα email προειδοποιώντας τους υπαλλήλους για διαρροή εμπιστευτικών πληροφοριών σχετικά με την εταιρεία, δήλωσε σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο Εργασιακών Σχέσεων (NLRB) σε απόφαση που κοινοποίησε το Bloomberg.

    Οι κανόνες που έχει θεσπίσει η Apple σχετικά με τις διαρροές «τείνουν να παρεμβαίνουν, να περιορίζουν ή να εξαναγκάζουν τους εργαζομένους» από την άσκηση των δικαιωμάτων τους βάσει του Νόμου για τις Εθνικές Εργασιακές Σχέσεις, λέει η NLRB, όπως και οι δηλώσεις «υψηλού επιπέδου στελεχών».

    Η απόφαση του NLRB αναφέρεται σε ένα email εργαζομένων που εστάλη από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Apple, Tim Cook, τον Νοέμβριο του 2021. Ο Cook είπε ότι τα άτομα που διαρρέουν εμπιστευτικές πληροφορίες σχετικά με την Apple “δεν ανήκουν” στην εταιρεία, είτε συζητούσαν για “IP προϊόντος είτε για λεπτομέρειες μιας εμπιστευτικής συνάντησης». Εκείνη την εποχή, απείλησε ότι η Apple έκανε «ό,τι περνούσε από το χέρι της για να εντοπίσει αυτούς που διέρρευσαν στοιχεία της εταιρείας». Από το email του Cook:

    Γράφω σήμερα γιατί άκουσα από πολλούς από εσάς να απογοητεύεστε απίστευτα βλέποντας το περιεχόμενο της συνάντησης να διαρρέει στους δημοσιογράφους. Αυτό έρχεται μετά από ένα λανσάρισμα προϊόντος στο οποίο οι περισσότερες λεπτομέρειες των ανακοινώσεων μας διέρρευσαν επίσης στον Τύπο. Θέλω να ξέρεις ότι συμμερίζομαι την απογοήτευσή σου. Αυτές οι ευκαιρίες για σύνδεση ως ομάδα είναι πραγματικά σημαντικές. Αλλά λειτουργούν μόνο εάν μπορούμε να πιστέψουμε ότι το περιεχόμενο θα παραμείνει εντός της Apple. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να εντοπίσουμε αυτούς που διέρρευσαν τις πληροφορίες αυτές. Όπως γνωρίζετε, δεν ανεχόμαστε την αποκάλυψη εμπιστευτικών πληροφοριών, είτε πρόκειται για IP προϊόντος είτε για λεπτομέρειες μιας εμπιστευτικής συνάντησης. Γνωρίζουμε ότι οι διαρροές αποτελούν μικρό αριθμό ατόμων. Γνωρίζουμε επίσης ότι τα άτομα που διαρρέουν εμπιστευτικές πληροφορίες δεν ανήκουν εδώ.

    Το email του Cook δεν αναφερόταν σε διαρροή προϊόντος, αλλά απευθυνόταν σε υπαλλήλους που είχαν μοιραστεί λεπτομέρειες σχετικά με μια συνάντηση που επικεντρωνόταν στην ισότητα των αμοιβών, στην εργασία από το σπίτι, στους εμβολιασμούς για τον COVID και πολλά άλλα.

    Σύμφωνα με το NLRB, ο Cook παραβίασε τα δικαιώματα των εργαζομένων με τις δηλώσεις του και ως εκ τούτου, η Apple θα πρέπει να συμβιβαστεί με το NLRB για να αποφύγει μια καταγγελία. Το NLRB δεν είναι σε θέση να ενεργήσει από μόνο του για να τιμωρήσει εταιρείες για παραβιάσεις, αλλά οι καταγγελίες NLRB εξετάζονται από δικαστές διοικητικού δικαίου και μπορούν να απευθυνθούν στο ομοσπονδιακό δικαστήριο όπου μπορούν να θεσπιστούν αλλαγές πολιτικής.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.