16.1 C
Athens
Saturday, April 27, 2024
More

    Αναφορά παρουσιάζει τους κινδύνους χρήσης των AirTags σε σκύλους

    Τα AirTags μπορεί να είναι ένας βολικός τρόπος για την παρακολούθηση σκύλων που μπορεί να βγουν από το λουρί ή να χαθούν με άλλο τρόπο, αλλά υπάρχουν κίνδυνοι που συνδέονται με την πρακτική, όπως περιγράφεται σε μια αναφορά της Wall Street Journal.

    Με διάμετρο 1,26 ίντσες, τα AirTags μπορούν να χωρέσουν εύκολα στο κολάρο ενός σκύλου, αλλά αυτό το μέγεθος καθιστά επίσης τις συσκευές παρακολούθησης αρκετά μικρές για να τις καταπιεί, τουλάχιστον για έναν σκύλο μεσαίου έως μεγάλου μεγέθους, και μια γρήγορη αναζήτηση στο Διαδίκτυο υποδεικνύει πολλά περιστατικά όπου σκυλιά καταβρόχθισαν ένα AirTag.

    Στην πραγματικότητα, ένας κτηνίατρος από τη Λουιζιάνα είπε στη Wall Street Journal ότι είχε περιθάλψει έξι σκύλους που είχαν καταπιεί ένα AirTag τους τελευταίους 18 μήνες και σε κάθε περίπτωση, το AirTag είχε αρχικά προσαρτηθεί στο κολάρο του σκύλου.

    Η Apple δεν συνιστά τη χρήση των AirTags για την παρακολούθηση κατοικίδιων ζώων ή παιδιών και, στην πραγματικότητα, τονίζει ότι δεν είναι κάτι που πρέπει να κάνουν οι άνθρωποι, καθώς τα AirTags σχεδιάστηκαν για την παρακολούθηση αντικειμένων και όχι ζωντανών πλασμάτων. Τα AirTag που καταπίνονται μπορεί να περάσουν με ασφάλεια από το πεπτικό σύστημα ενός κατοικίδιου ζώου, αλλά μπορεί να υπάρξουν επιπλοκές εάν το AirTag αποσυντεθεί.

    Υπάρχει μια μπαταρία CR2032 μέσα στο AirTag και εάν καταστραφεί, ορισμένες μπαταρίες μπορεί να διαρρεύσουν μια καυστική ουσία που μπορεί να βλάψει το στομάχι ή το στόμα ενός κατοικίδιου ζώου, εάν η μπαταρία μασηθεί ή να οδηγήσει σε δηλητηρίαση. Η Ann Hohenhaus, ανώτερος κτηνίατρος στο Schwarzmann Animal Medical Center στη Νέα Υόρκη, είπε ότι εάν ένας σκύλος φάει ένα AirTag, πρέπει να βγει “το συντομότερο δυνατό”.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.