21 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Η Apple κατοχυρώνει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για ένα stylus με haptic τεχνολογία

    Apple-stylus-concept-Martin-Hajek-006

    Ο αναλυτής της KGI Securities analyst Ming-Chi Kuo παραμένει σίγουρος πως η Apple δουλεύει πάνω σε ένα πρωτότυπο stylus αξεσουάρ για το φημολογούμενο 12 ιντσών iPad Pro.

    H τελευταία ένδειξη πως η Apple δουλεύει πάνω σε κάτι τέτοιο μας έρχεται σήμερα από ένα νέο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που κατοχυρώθηκε στην εταιρεία από το United States Patent and Trademark Office (USPTO) σύμφωνα με το οποίο έχουμε τον σχεδιασμό ενός stylus με μια ενσωματωμένη κάμερα.

    Apple-texture-sensing-stylus-patent-drawing-002

    Η συσκευή αυτή όχι μόνο θα μπορεί να “αισθανθεί” την επαφή με μια οθόνη αλλά επίσης θα μπορεί να αναγνωρίζει γραφικά στην οθόνη από τα οποία έχει περάσει από πάνω. Με βάση αυτή την ενέργεια και χάρη σε μια Taptic engine θα μπορεί να στέλνει δονήσεις πίσω στον χρήστη ανάλογα με την περίσταση.

    Apple-texture-sensing-stylus-patent-drawing-003

    Θα έχουμε λοιπόν μια σειρά από αισθητήρες που θα μπορούν να κάνουν διάφορες αναλύσεις. Τα δεδομένα που θα λαμβάνονται θα στέλνονται ασύρματα στην συσκευή του χρήστη μέσω Wi-Fi ή Bluetooth. Το λογισμικό έπειτα στην συσκευή του χρήστη θα μπορεί να αναλύει τα δεδομένα και να δίνει την εντολή στο stylus να επιστρέφει στο χέρι του χρήστη την κατάλληλη δόνηση.

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles