23 C
Athens
Thursday, May 2, 2024
More

    Η Apple κάνει μια σημαντική αλλαγή στις beta λογισμικού των iPhone και iPad

    Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι εκδόσεις προγραμματιστών του iOS, του iPadOS και άλλου λογισμικού της Apple έχουν σχεδιαστεί μόνο για χρήση από προγραμματιστές. Και όμως, δεν είναι μυστικό ότι οι μη προγραμματιστές χρησιμοποιούν αυτές τις εκδόσεις στις κύριες συσκευές τους για κανέναν άλλο λόγο από το να δοκιμάσουν νέα καλούδια λογισμικού μήνες πριν κυκλοφορήσουν στο κοινό.

    Ένας λόγος για αυτό είναι ότι η Apple το έχει επιτρέψει. Αυτό πρόκειται να αλλάξει.

    Πρώτον, τα καλά νέα. Ξεκινώντας με το iOS 16.4, το iPadOS 16.4 κ.λπ., η Apple διευκολύνει τους προγραμματιστές να δοκιμάσουν τις πιο πρόσφατες εκδόσεις beta προσθέτοντας ένα διακόπτη στην καρτέλα Ενημέρωση λογισμικού. Τα κακά νέα: Εάν δεν πληρώσετε στην Apple το τέλος άδειας προγραμματιστή 99 $/έτος, δεν θα μπορείτε να εγκαταστήσετε και να χρησιμοποιήσετε την πιο πρόσφατη έκδοση beta για προγραμματιστές.

    Σύμφωνα με την Apple:

    “Ξεκινώντας με το iOS & iPadOS 16.4 beta, τα μέλη του Προγράμματος προγραμματιστών Apple θα δουν μια νέα επιλογή για την ενεργοποίηση των beta απευθείας από την Ενημέρωση λογισμικού στις Ρυθμίσεις. Αυτή η νέα επιλογή θα ενεργοποιηθεί αυτόματα σε συσκευές που είναι ήδη εγγεγραμμένες στο πρόγραμμα που ενημερώνονται με την πιο πρόσφατη έκδοση beta. Το iPhone ή το iPad σας πρέπει να είναι συνδεδεμένο με το ίδιο Apple ID που χρησιμοποιήσατε για να εγγραφείτε στο Πρόγραμμα προγραμματιστών της Apple για να δείτε αυτήν την επιλογή στις Ρυθμίσεις. Σε μελλοντικές εκδόσεις iOS και iPadOS, αυτή η νέα ρύθμιση θα είναι ο τρόπος ενεργοποίησης και τα προφίλ διαμόρφωσης δεν θα παρέχουν πλέον πρόσβαση.”

    Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι το τέλος της σειράς για δοκιμές beta για μη προγραμματιστές. Αντίθετα, οι αλλαγές προορίζονται, ώστε να υπάρχει σαφής διαχωρισμός σχετικά με το ποιος χρησιμοποιεί τις beta για προγραμματιστές αντί για τις δημόσιες beta.

    Όπως έχουμε ήδη σημειώσει, το Πρόγραμμα προγραμματιστών της Apple προορίζεται για πραγματικούς προγραμματιστές εφαρμογών που χρειάζονται πρόσβαση στο πιο πρόσφατο λογισμικό για δοκιμαστικούς σκοπούς. Στην περίπτωση του λογισμικού προγραμματιστή, αυτό σημαίνει λογισμικό που μπορεί να είναι ασταθές και επιρρεπές σε σφάλματα και είναι ιδανικά κατάλληλο για εκτέλεση μόνο σε μη κύριες συσκευές. Για αυτό, οι προγραμματιστές καλούνται να πληρώσουν μια ετήσια συνδρομή μέλους.

    Αντίθετα, οποιοσδήποτε διαθέτει συσκευή Apple μπορεί να γίνει δωρεάν μέλος του δημόσιου προγράμματος beta. Οι δημόσιες εκδόσεις beta συνήθως κυκλοφορούν λίγες εβδομάδες μετά τις εκδόσεις λογισμικού beta του προγραμματιστή. Αν και αυτές οι εκδόσεις μπορούν επίσης να περιλαμβάνουν σφάλματα, είναι πολύ πιο σταθερές από τις εκδόσεις προγραμματιστών.

    Στους μη προγραμματιστές αρέσει να δοκιμάζουν λογισμικό beta, ειδικά μετά την ανακοίνωση νέων εκδόσεων στο Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών (WWDC) κάθε Ιούνιο. Και όμως, όταν το κάνουν, πολλοί από αυτούς τους ίδιους μη προγραμματιστές αντιμετωπίζουν προβλήματα που ζητούν από την Apple να αντιμετωπίσει. Περιορίζοντας τη χρήση beta σε προγραμματιστές (πρόθυμοι να πληρώσουν για την ευκαιρία), η Apple μπορεί να εξαλείψει πολλούς από αυτούς τους πονοκεφάλους και να επικεντρωθεί στη βελτίωση του προγράμματος beta.

    Εξάλλου, δεν είναι ότι οι μη προγραμματιστές ξαφνικά δεν έχουν τύχη. Θα πρέπει να περιμένουν μερικές εβδομάδες ακόμη προτού δοκιμάσουν νέες δυνατότητες ως μέρος του δημόσιου προγράμματος beta.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.