22.4 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    Η Apple θα χρησιμοποιήσει πρώτη 5nm αρχιτεκτονική στους 2020 επεξεργαστές της για τα iPhones

    Πριν μια εβδομάδα είχαμε διαβάσει αναφορές που έκαναν τόνιζαν πως η Apple για τα φετινά iPhone της και τον A13 επεξεργαστή που θα χρησιμοποιήσει σε αυτά θα βασιστεί στην ίδια αρχιτεκτονική των 7nm που είδαμε πέρυσι με τον Α12 επεξεργαστή. Το Digitimes αναφέρει πως το επόμενο μεγάλο άλμα θα γίνει στα 2020 iPhones όπου και θα είναι τα πρώτα με έναν επεξεργαστή στα 5nm.

    To site αναφέρει ότι η TSMC αναμένεται να εξασφαλίσει τις πρώτες 5 nanometer παραγγελίες από την Apple την επόμενη χρονιά.

    Η αρχιτεκτονική και πιο συγκεκριμένα το μέγεθος δεν ταυτίζεται άμεσα με τις αποδόσεις αλλά οι μικρότερες αποστάσεις μεταξύ των πηνίων κατά κανόνα σημαίνει καλύτερη ενεργειακή απόδοση και χώρο για περισσότερες αντιστάσεις και πηνία που αυτόματα συνεπάγεται με κέρδη στις αποδόσεις ενός επεξεργαστής.

    Η Apple ήταν η πρώτη πέρυσι που παρουσίασε με τον A12 επεξεργαστή της μια αρχιτεκτονική 7nm σε ένα smartphone.

    O A12 των iPhone Xs/Plus, iPhone XR και ο A12X των 2018 iPad Pro αφήσαν τον ανταγωνισμό πολύ πίσω.

    Αν και ο Α13 επεξεργαστής θα χρησιμοποιήσει φέτος την 7nm αρχιτεκτονική η TSMC θα υιοθετήσει μια νέα τεχνική για πρώτη φορά με την ονομασία ultraviolet lithography (EUV). Η νέα αυτή EUV τεχνική επιτρέπει ακόμη περισσότερο μικροσκοπικό σχεδιασμό πάνω σε ένα chip.

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles