18.7 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Η Apple θα σταματήσει την υποστήριξη των 32-bit εφαρμογών στο iOS 11

    ios-10-3-beta-1-32-bit-app-alert

    Η Apple σιγά σιγά προσπαθεί να απομονώσει τις 32 bit iOS εφαρμογές και όπως όλα δείχνουν σύντομα θα πάρει ακόμη πιο δραστικά μέτρα πάνω σε αυτό.

    Σύμφωνα με τον προγραμματιστή  Steven Troughton-Smith, η Apple θα σταματήσει εξολοκλήρου την υποστήριξη των 32-bit εφαρμογών με την έλευση του iOS 11. Αυτό αυτόματα σημαίνει πως πολλές εφαρμογές θα σταματήσουν να λειτουργούν αν οι προγραμματιστές τους δεν προχωρήσουν σε άμεση αναβάθμιση.

    Δημόσια η Apple δεν έχει αναφέρει κάτι τέτοιο αλλά ο Smith πιστεύει πως πλέον κάτι τέτοιο είναι πολύ ξεκάθαρο.

    Η Apple ξεκίνησε την υποστήριξη των 64 bit εφαρμογών με την έλευση του iPhone 5s τον Σεπτέμβριο του 2013. H εταιρεία επίσης ζήτησε από τους προγραμματιστές της να παραδώσουν αναβαθμισμένες εφαρμογές μέχρι τον Ιούνιο του 2015.

    Η Apple θα συνεχίσει όπως όλα δείχνουν να “κυνηγάει” τις 32-bit εφαρμογές μιας και αυτές αν συνεχίσουν να υπάρχουν μπορεί να μειώσουν πλέον την απόδοση μιας συσκευής.

    Είναι χαρακτηριστικά εξάλλου και τα μηνύματα που στέλνει σε προγραμματιστές που δεν έχουν αναβαθμίσει ακόμη τις εφαρμογές τους:

    Στην iOS 10.2.1:

    “Waterslide” May Slow Down Your iPad

    The developer of this app needs to update it to improve its compatibility.

    Στην iOS 10.3 beta 1:

    “Waterslide” Needs to Be Updated

    This app will not work with future versions of iOS. The developer of this app needs to update it to improve its compatibility.

    Ο Smith πιστεύει επίσης πως οι μελλοντικής γενιάς επεξεργαστές ίσως δεν φέρουν καθόλου 32-bit υποστήριξη μια ακόμη δραστική κίνηση για αυτό τον σκοπό.

    Το πλάνο της Apple είναι να καθαρίσει το App Store από εφαρμογές που είναι προβληματικές ή οι προγραμματιστές τους τις έχουν ξεχάσει.

    Η Apple από τον περασμένο Σεπτέμβριο έχει αφαιρέσει 50.000 τέτοιες εφαρμογές.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles