16.1 C
Athens
Saturday, April 27, 2024
More

    Η Apple θα βοηθήσει το πεντάγωνο στην κατασκευή wearables για στρατιωτικούς σκοπούς

    edge-of-apple_1024-780x434

    Η Apple είναι μέσα στην λίστα των εταιρειών και οργανισμών που ενώνουν τις δυνάμεις τους στο Πεντάγωνο με σκοπό να δημιουργήσουν wearable συσκευές για τον Αμερικανικό στρατό.

    Το εν λόγω εγχείρημα έχει ήδη κατοχυρώσει $171 εκατομμύρια για τους σκοπούς του. Ποιοι είναι αυτοί;

    O βασικός και αυτός που δόθηκε στην δημοσιότητα είναι η δημιουργία ηλεκτρονικών με ελαστικές ιδιότητες που θα μπορούν να φορεθούν από στρατιώτες και που στο άμεσο μέλλον θα μπορούν να προσφέρουν ακόμη και πραγματικό έλεγχο και μελέτη της υγείας κατασκευών όπως πολεμικών αεροπλάνων.

    Η ονομασία της ομάδας αυτής ακούει FlexTech Alliance και αποτελείτε από 162 εταιρείες, πανεπιστήμια και άλλες ομάδες συμπεριλαμβανομένων της Boeing και του πανεπιστημίου του Harvard.

    “Πιέζω εδώ και πολύ καιρό έτσι ώστε το Πεντάγωνο να σκεφτεί εκτός των τοίχων του και  να επενδύσει στην καινοτομία που υπάρχει στην Silicon Valley και σε τεχνολογικές ομάδες σε όλη την χώρα” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ash Carter που είναι γραμματέας της αμυντικής γραμμής.

    Το εγχείρημα θα έχει έδρα το San Jose.

    Τέλος να αναφέρουμε και σε ότι αφορά την Apple η παραπάνω ανάμιξη της εταιρείας δείχνει σαφώς την ενεργή συμμετοχή του Tim Cook στην πολιτική κάτι το οποίο δεν το συνήθιζε ο Steve Jobs.

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles