17.1 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Η Apple εργάζεται σε ενημερώσεις φυσικής γλώσσας για το Siri και σχεδιάζει επανασχεδιασμό για την εφαρμογή TV στο macOS Ventura

    Η Apple φαίνεται να εργάζεται σε κάποιο είδος ενημέρωσης φυσικής γλώσσας για το Siri στο Apple TV μαζί με αλλαγές διεπαφής στην εφαρμογή για το macOS, σύμφωνα με τις λεπτομέρειες που βρίσκονται στις πιο πρόσφατες εκδόσεις tvOS 16.4 και macOS Ventura 13.3 beta.

    Πληροφορίες που προέρχονται από το tvOS 16.4 beta υποδηλώνουν ότι η Apple έχει αναπτύξει ένα πλαίσιο “Siri‌ Natural Language Generation”, πιθανώς για να βελτιώσει τις δυνατότητες φυσικής γλώσσας του προσωπικού βοηθού. Σύμφωνα με το 9to5Mac, η Apple χρησιμοποιεί τη δημιουργία φυσικής γλώσσας για να λέει διάφορα αστεία με τη Siri‌, αλλά καθώς αυτή η λειτουργία είναι στο iPhone και σε άλλες συσκευές, δεν είναι απολύτως σαφές τι έχει αλλάξει. Όπως εξηγεί το 9to5Mac:

    Στην τελευταία έκδοση tvOS 16.4 beta, η Apple έχει ενεργοποιήσει ένα νέο πλαίσιο για τις δυνατότητες “Siri Natural Language Generation”. Όπως έχει σήμερα, η Apple χρησιμοποιεί μόνο τη δημιουργία φυσικής γλώσσας για να λέει αστεία με το Siri στο Apple TV. Η εταιρεία πειραματίζεται με τον τρόπο με τον οποίο η παραγωγή γλώσσας θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και για χρονόμετρα.

    Το ενημερωμένο πλαίσιο δημιουργίας φυσικής γλώσσας φαίνεται να περιορίζεται στο tvOS 16.4 και λίγα είναι γνωστά γι’ αυτό αυτήν τη στιγμή, αλλά το 9to5Mac προτείνει ότι παρόμοιος (και όχι ενεργοποιημένος) κώδικας περιλαμβάνεται στο iOS, το HomePod OS, το iPadOS και το macOS, οπότε ανεξάρτητα από την Siri‌ τα χαρακτηριστικά που εργάζεται η Apple θα μπορούσαν επίσης να έρθουν σε όλες τις συσκευές στο μέλλον.

    Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι οποιαδήποτε βελτίωση φυσικής γλώσσας για το Siri είναι μια προσπάθεια της Apple να ανταγωνιστεί την Google, τη Microsoft και άλλους σε chatbots ενισχυμένα με τεχνητή νοημοσύνη, αλλά φαίνεται ότι η Apple μπορεί να έχει κάποιο είδος σχεδίου για να ενισχύσει τις δυνατότητες της Siri ξεκινώντας με το tvOS 16.4 .

    Ξεχωριστά, μια κρυφή έκδοση της εφαρμογής Apple TV για Mac στην πιο πρόσφατη έκδοση beta του macOS Ventura 13.3 επιδεικνύει νέο σχεδιασμό. Υπάρχει μια προστιθέμενη πλαϊνή γραμμή για πλοήγηση, η οποία φέρνει την εφαρμογή Apple TV για Mac σε συμφωνία με την έκδοση για το iPad.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η ενημερωμένη έκδοση της εφαρμογής TV δεν εφαρμόζεται στην τρέχουσα έκδοση beta του macOS 13.3, επομένως θα μπορούσε να προστεθεί σε μελλοντική έκδοση beta ή η Apple θα μπορούσε να την αποθηκεύσει για μεταγενέστερη ενημέρωση λογισμικού.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.