21.4 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Η Apple εμπλέκεται σε έναν «σιωπηλό πόλεμο» κατά της Google, ισχυρίζονται μηχανικοί

    Πρώην μηχανικοί της Apple λένε ότι η Apple εξακολουθεί να έχει κακία για το πώς το Android φέρεται να αντέγραψε το iOS και εργάζεται σταθερά για να αφαιρέσει την Google από το iPhone.

    Είναι η πιο λεπτή από τις αναφορές, αλλά οι Financial Times αναφέρουν δύο πρώην μηχανικούς της Apple σχετικά με τον ανταγωνισμό της Apple και της Google και ταιριάζει με προηγούμενες διαρροές για αυτό.

    Και οι δύο πρώην μηχανικοί φέρεται να χρησιμοποίησαν τη λέξη «μνησικακία» για να περιγράψουν τη σχέση της Apple με την Google, ενώ ένας από αυτούς προχώρησε παραπέρα και την περιέγραψε ως «σιωπηλό πόλεμο». Καμία πηγή δεν αναφέρεται περαιτέρω, αλλά οι Financial Times αναφέρουν ότι υπάρχουν τρία πεδία μάχης σε αυτόν τον πόλεμο και το πρώτο ήταν το Apple Maps.

    Η κυκλοφορία των Χαρτών της Apple το 2012 ήταν αρκετά καταστροφική που η υπηρεσία εξακολουθεί να θεωρείται άδικα ως κατώτερη από τους Χάρτες Google που ήλπιζε να αντικαταστήσει.

    Αλλά οι Χάρτες της Apple δημιουργήθηκαν επειδή η Google αρνήθηκε να δώσει στο iPhone τις ίδιες οδηγίες βήμα προς βήμα που παρήγαγε στο Android. Ήταν μια κίνηση της Apple να δώσει στους χρήστες μια δυνατότητα που γινόταν όλο και πιο απαραίτητη και η οποία θα εμπόδιζε τους αγοραστές να μετακινηθούν στον αντίπαλό της.

    Δεν υπάρχει τόσο ξεκάθαρη ανάγκη για την Apple να εργαστεί σε αυτό που οι Financial Times περιγράφουν ως ένα άλλο πεδίο μάχης, αυτό της αναζήτησης. Ωστόσο, τουλάχιστον από το 2015 υπάρχει το AppleBot, μια μηχανή αναζήτησης που κατά καιρούς έχει χρησιμοποιηθεί από τη Siri και το Spotlight.

    Αυτή είναι μια σαφώς ξεχωριστή υπηρεσία από την προσφορά αναζήτησης τύπου Google για χρήστες, αλλά ήταν ένας λόγος για τον οποίο συνεχίζουν να εμφανίζονται αναφορές ότι έρχεται μια Αναζήτηση Apple.

    Ωστόσο, αυτό μπορεί να παρεμποδίστηκε στα τέλη του 2022, όταν το βασικό προσωπικό λέγεται ότι εργαζόταν στην Αναζήτηση Apple έφυγε για να επανέλθει στην Google.

    Υπάρχει ένας τρίτος τομέας όπου η Apple πιστεύεται ότι στοχεύει την Google, αν και μπορεί να είναι εξίσου προφανής επέκταση της επιχείρησής της αντί για επίθεση “σιωπηλού πολέμου”. Είναι η διαφημιστική επιχείρηση της ίδιας της Apple, η οποία αναπτύσσεται πάρα πολύ, παρόλο που οι λειτουργίες απορρήτου της εταιρείας φέρεται να επηρεάζουν τους διαφημιστές τρίτων.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.