21.1 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    Οι αποστολές iPhone υπέστησαν διψήφια πτώση κατά τη διάρκεια του εορταστικού τριμήνου, λέει η IDC

    Οι παγκόσμιες αποστολές smartphone σημείωσαν τη χειρότερη τριμηνιαία πτώση τους κατά την περίοδο των διακοπών, σύμφωνα με την IDC, και η Apple δεν έμεινε απρόσβλητη από την έλλειψη της ζήτησης των καταναλωτών εν μέσω της παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης.

    Η εταιρεία ερευνών εκτιμά ότι η Apple απέστειλε 72,3 εκατομμύρια iPhone το τρίμηνο του Δεκεμβρίου, μειωμένα σε ετήσια βάση από 85 εκατομμύρια μονάδες, που αντιπροσωπεύει πτώση 14,9% στις αποστολές σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

    Άλλες μεγάλες μάρκες smartphone υπέστησαν παρόμοιες διψήφιες αποτυχίες. Οι αποστολές της Samsung μειώθηκαν κατά 15,6% σε ετήσια βάση και οι κινέζοι κατασκευαστές κινητών OPPO και vivo υπέστησαν σχεδόν ισοδύναμη πτώση, με τη Xiaomi να έχει τη χειρότερη επίδοση κατά το τρίμηνο με πτώση 26,3% στις αποστολές.

    Συνολικά, οι παγκόσμιες αποστολές smartphone μειώθηκαν κατά 18,3% το τρίμηνο του Δεκεμβρίου σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, σε λίγο πάνω από 300 εκατομμύρια μονάδες. Η πτώση σηματοδοτεί τη μεγαλύτερη πτώση ποτέ σε ένα μόνο τρίμηνο και συνέβαλε σε μια απότομη πτώση 11,3% για το έτος.

    Παρά τη δύσκολη περίοδο των εορτών, το μερίδιο αγοράς της Apple παρέμεινε σταθερό και η εταιρεία διατήρησε τη θέση της ως ο κορυφαίος κατασκευαστής smartphone για το τρίμηνο Δεκεμβρίου με μερίδιο αγοράς 24,1%, αυξημένο κατά 1% από πέρυσι. Για το έτος, η Apple έφτασε το μερίδιο αγοράς 18,8% σε σύγκριση με 17,3% το προηγούμενο έτος, έρχεται δεύτερη μετά τη Samsung, η οποία κατέλαβε μερίδιο αγοράς 21,6% το 2022 σε σύγκριση με 20% το 2021, σύμφωνα με εκτιμήσεις της IDC.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.