16.8 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    Η Apple εικάζεται πως πρέπει να πληρώσει στην Samsung περισσότερα από $170M ως ποινή για τις μειωμένες πωλήσεις των iPhone

    Σήμερα είχαμε ακόμη μια είδηση που αναφέρει πως η Apple χρωστάει εκατομμύρια δολάρια στην Samsung γιατί δεν κατάφερε να πουλήσει όσα iPhones αρχικά είχε προγραμματίσει…..

    Όχι δεν έχουμε τρελαθεί και το ZDNet εξηγεί:

    “Σύμφωνα με το ET News που έχει πολύ καλό ιστορικό σε ότι αφορά ειδήσεις εκ των έσω της Apple είχαμε την αναφορά ότι η εταιρεία χρωστάει στην Samsung Display εκατομμύρια δολάρια αυτή την στιγμή ως ποινές για την μη αγορά OLED οθονών που είχαν συμφωνηθεί αρχικά. Η ποινή έχει να κάνει και με την εμμονή της Apple στο να χτίσει η Samsung Display ένα εργοστάσιο για OLED οθόνες αποκλειστικά για τις iPhone συσκευές. Η Apple τότε είχε πει στην Samsung Display ότι θα χρειαζόταν περί τις 100 εκατομμύρια OLED οθόνες τον χρόνο. Η μείωση όμως στις πωλήσεις του iPhone αυτόματα επηρέασαν αυτό τον προγραμματισμό και φυσικά την ίδια την Samsung Display που είδε τα κέρδη της να μειώνονται σημαντικά μέσα στο 2018.”

    Η Apple τώρα από πλευράς της και όπως αναφέρει το δημοσίευμα είναι μάλλον απίθανο να πληρώσει αυτές τις χρηματικές ποινές. Το πιο πιθανό σενάριο θέλει την εταιρεία να κάνει επιπλέον παραγγελίες στην Samsung Display στο σημείο που τα κέρδη από αυτές θα ισοφαρίσουν τα χρήματα που χρωστάει.

    Η Apple όπως καταλαβαίνουμε έχει μια πολυσύνθετη σχέση με την Samsung μιας και είναι συνεργάτης της, προμηθευτής της αλλά και ορκισμένος ανταγωνιστής της.

    Το γεγονός πως η Apple χρωστάει χρήματα στην Samsung γιατί δεν είχε καλές πωλήσεις στα iPhone σίγουρα πληγώνει τον εγωισμό της ομάδας του Tim Cook.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles