19.3 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Η Apple δουλεύει πάνω στο δικό της cellular modem για τα iPhones καθώς η διαμάχη με την Qualcomm συνεχίζεται

    Η Apple συνεχίζει την προσπάθεια και κατασκευή δικών της chip τα τελευταία χρόνια. Τον προηγούμενο μήνα διαβάσαμε πως η Apple είχε ενεργά προσεγγίσει εργαζόμενους από την Qualcomm με σκοπό την σχεδίαση και κατασκευή του δικού της radio chip. Σήμερα μια νέα αναφορά από το The Information αναφέρει ότι η εταιρεία δουλεύει πάνω σε ένα δικό της custom cellular modem.

    Η αναφορά αυτή περιλαμβάνει και μια πρόσφατη ανάρτηση της εταιρεία για αναζήτηση προσωπικού σε αυτό τον τομέα.

    “Πλέον η Apple μας δίνει την πιο ξεκάθαρη απόδειξη ότι δουλεύει πάνω σε ένα από τα πιο σύνθετα και ακριβά εξαρτήματα των συσκευών της. Ένα cellular modem. Σε αγγελία εργασίας της εταιρεία πριν μια εβδομάδα η Apple αναφέρει πως αναζητάει άτομα με ειδίκευση στην αρχιτεκτονική cellular modem για τα γραφεία της στο San Diego”

    To The Information επίσης αναφέρει πως βάση ανώνυμης πηγής τα πλάνα της Apple για ένα cellular modem όντως έχουν ενεργοποιηθεί. Πάρα αυτά η αναφορά κάνει λόγο πως αυτά τα modem θα χρειαστούν τουλάχιστον 3 χρόνια πριν εμφανιστούν σε ένα iPhone και σε άλλες Apple συσκευές.

    Όλα τα παραπάνω έρχονται την στιγμή που η Apple έχει μια έντονη δικαστική διαμάχη με τον πρώην προμηθευτή της modem chips της Qualcomm. Η Apple έχει ξεκινήσει να χρησιμοποιεί Intel modems στα iPhones της αν και υπάρχουν ακόμη και σήμερα ερωτηματικά για τις αποδόσεις τους και την σταθερότητα τους σε σύγκριση με αυτά της Qualcomm.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles