19.2 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    Η Apple δουλεύει πάνω σε ένα επί πληρωμή σύστημα αναζητήσεων στο App Store

    iPhone-6-gold-app-store

    Η Apple έχει μια “μυστική” ομάδα που δουλεύει πάνω σε διάφορες αλλαγές στο App Store σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σήμερα το Bloomberg. Βάση πηγών κοντά στα σχέδια της Apple το άρθρο αναφέρει πως μέσα στις ιδέες που είναι προς υλοποίηση είναι και αυτή ενός συστήματος αναζητήσεων επί πληρωμή όπου οι προγραμματιστές πληρώνουν έτσι ώστε οι εφαρμογές τους να έχουν μια καλύτερη έκθεση μέσα στο App Store.

    Μια τέτοια κίνηση θα είχε μια δραματική επίπτωση στις αναζητήσεις μιας και θα είχαμε ένα σύστημα παρόμοιο με αυτό της Google.com. Επίσης η Apple θα μπορεί μέσω αυτού να έχει ακόμη ένα έσοδο από το App Store.

    “Περίπου 100 εργαζόμενοι δουλεύουν πάνω σε αυτό και μέσα σε αυτούς βρίσκονται και μηχανικοί της ομάδας iAd σε μια σειρά πλάνων που αυτή την στιγμή η Apple τα κρατάει μυστικά αναφέρει η πηγή μας. Της προσπάθειας αυτής ηγείται ο Apple Vice President Todd Teresi που είχε την ίδια θέση στην ομάδα των iAd”

    Πέρα από το σύστημα με τις πληρωμές για την προώθηση και εμφάνιση εφαρμογών στο App Store η ομάδα προσπαθεί να βελτιώσει και την πλοήγηση που έχουν οι χρήστες.

    Ακόμη δεν γνωρίζουμε πότε και αν υλοποιήσει η Apple τα εν λόγω σχέδια. Η εταιρεία δεν δέχθηκε εξάλλου να κάνει κάποιο επίσημο σχόλιο για το δημοσίευμα αυτό.

    Η Apple εδώ και πολλά χρόνια προσπαθεί να βελτιώσει το App Store και ειδικά στον τομέα της πλοήγησης και αναζήτησης των χρηστών. Με περισσότερους από 1 εκατομμύριο τίτλους η δουλειά αυτή μόνο εύκολή δεν είναι. Η εταιρεία για αυτό τον σκοπό εξαγόρασε πρόσφατα την εταιρεία Stomp ενώ αναδιοργάνωσε τις ομάδες της με την ευθύνη για το App Store να περνάει από τον Eddy Cue στον Phil Schiller.

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles