11.3 C
Athens
Saturday, April 20, 2024
More

    Η Apple διατηρεί την 1η θέση σε εταιρική αξία (brand value) σε πρόσφατες μετρήσεις

    Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, σε πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη από την Interbrand η Apple διατηρεί την 1η θέση και γι’ αυτήν την χρονιά. Στο παρακάτω διάγραμμα απεικονίζονται και οι μεγάλοι ανταγωνιστές της Google, IBM , Microsoft και Samsung, οι οποίες κατατάσσονται στις 2η, 4, 5η και 7η θέση αντίστοιχα.

    interbrand2014-800x400

    Στις 09 Σεπτεμβρίου 2014, ο Tim Cook εμφανίστηκε στην σκηνή κρατώντας ένα πορτοφόλι, λέγοντας στο ακροατήριο ότι ” η φιλοδοξία μας είναι να το αντικαταστήσουμε”, εγκαινιάζοντας κατ’ ουσία την εποχή του Apple Pay. Σίγουρα είναι μια τολμηρή δήλωση, αλλά αν κρίνουμε από το πόσο καλά έχει προετοιμάσει το έδαφος με τις συνεργασίες που έχει ήδη στα σκαριά με μεγάλους πιστωτικού ομίλους και χονδρεμπόρους στις ΗΠΑ, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα τα καταφέρει.

    Το CNNMoney.com κάνοντας ένα βήμα παραπάνω, χαρακτήρισε το Apple Pay ως “το πιο φιλόδοξο λανσάρισμα προϊόντος” στην ιστορία της. Εκτός όμως από το Aple Pay, η Apple παρουσίασε και το Apple Watch καθώς και 2 νέα iPhone που πλέον απευθύνονται και σε συνδρομητές οι οποίοι μέχρι πρότινος δεν είχαν επιλογή μεγάλου μεγέθους οθόνης. Επίσης, η επίσημη συνεργασία με την China Mobile, που είναι η μεγαλύτερη εταιρεία – πάροχος κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο, αναμένεται να συνεισφέρει ακόμη περισσότερο στις πωλήσεις των 2 νέων συσκευών.

    Πέρσι, η Apple κατέλαβε την 1η θέση των brand value εταιρειών, εκτοπίζοντας την Coca-Cola που ήταν στην κορυφή για 13 συνεχόμενα χρόνια. Η εταιρική αξία της Apple για φέτος διαμορφώθηκε στα 118.9 δις $, αυξημένη κατά 20.6 δις $ σε σχέση με πέρσι.

     

    σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles