19.2 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    Η Apple δέχεται έντονη κριτική για «θεμελιωδώς λανθασμένη» προσέγγιση στο Stage Manager στο iPadOS 16

    Το Stage Manager στην έκδοση beta του iPadOS 16 δέχεται βαριά κριτική επειδή είναι «θεμελιωδώς λανθασμένη» στην προσέγγισή του να φέρει ένα νέο επίπεδο πολλαπλών εργασιών στην εμπειρία του iPad, με ορισμένους μάλιστα να ζητούν από την Apple να καθυστερήσει τη λειτουργία εξ ολοκλήρου λόγω των αδυναμιών της.

    Ο Federico Viticci, ιδρυτής και αρχισυντάκτης των MacStories και εξέχον μέλος της κοινότητας της Apple, περιέγραψε την απογοήτευσή του με το Stage Manager σε ένα νήμα στο Twitter νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Ο Viticci λέει ότι οι αποφάσεις σχεδιασμού που είναι ενσωματωμένες στο Stage Manager είναι «θεμελιωδώς λανθασμένες», υποστηρίζοντας ότι η δυνατότητα είναι ασταθής, σκληρή στη χρήση και έχει σφάλματα διεπαφής χρήστη σε όλη την εμπειρία.

    “Εάν το Stage Manager είναι το μέλλον του iPadOS για επαγγελματίες χρήστες, ελπίζω η Apple να καταλάβει ότι δεν μπορεί να βιαστεί. Περιμέναμε χρόνια για αυτό, ίσως να το αποκτήσουμε την άνοιξη του 2023”, λέει ο Viticci, προτείνοντας η Apple να καθυστερήσει την κυκλοφορία του Stage Manager.

    Το Stage Manager έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί μόνο με iPad που τροφοδοτούνται από το τσιπ ‌M1‌, ένα άλλο σημείο διαμάχης γύρω από το όλο και πιο αμφιλεγόμενο χαρακτηριστικό. Η Apple υποστηρίζει ότι μόνο η ενοποιημένη αρχιτεκτονική μνήμης του τσιπ M1, που σχεδιάστηκε αρχικά για το Mac, μπορεί να τροφοδοτήσει τον μεγάλο φόρτο εργασίας που απαιτεί το Stage Manager.

    Ο Viticci μοιράστηκε στο Twitter δύο αναφορές σχολίων που κατέθεσε στην Apple σχετικά με το Stage Manager, οι οποίες βρίσκονται ακόμη υπό δοκιμή. Αρχικά, προτείνει έναν εύκολο τρόπο για να μετακινήσετε τα παράθυρα από το iPad σε μια εξωτερική οθόνη, καθώς δεν είναι επί του παρόντος δυνατό να γίνει κάτι τέτοιο. Η άλλη αναφορά σχολίων περιγράφει πώς το σύστημα “καταστρέφει” χώρους εργασίας για εφαρμογές όταν συνδέεται σε μια εξωτερική οθόνη.

    Για την τελευταία αναφορά, η Apple απάντησε λέγοντας ότι «συμπεριφέρεται όπως σχεδιάστηκε», κάτι που ο Viticci αποκαλεί «σύγχυση στο μυαλό των προγραμματιστών της Apple». Για την άλλη πρόταση για τη διευκόλυνση της μετακίνησης παραθύρων και χώρων σε μια εξωτερική οθόνη, η Apple είπε αφού «εξέτασε προσεκτικά» την ιδέα, ότι δεν θα προχωρήσει στην εφαρμογή της.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.